Obrenovac, 17.06.2019

'Inside out' večeras u Pozorištu na Terazijama


Izvor: Danas,Lokalne novine | Obrenovac, 26.10.2018.
Prva repriza već sutra!

Foto:Promo
Prvu premijeru mjuzikl „Inside out“ je doživeo krajem osamdesetih u Los Anđelesu, ali kreativni tim Pozorišta na Terazijama kaže da je sada pravo vreme kada treba da se igra, pozivajući i žene i muškarce na jedno katarzično, terapijsko iskustvo.

Ovo je priča o šest žena koje se jednom nedeljno susreću na psihoterapiji, pokušavajući da prebrode sopstvene probleme i izbore se sa pritiskom društva da se utope u model žene koji je ono propisalo.

– Neko nam je davno rekao – moraš biti lepa, pametna, dobra supruga i majka, imati karijeru… Listi nema kraja jer se od žene danas očekuje mnogo. Ukoliko u tome ne uspe, nešto sa njom nije u redu. I eto nas na psihoterapiji! Dina, Moli, Liz Klo i Sejdž našle su se na grupnoj seansi kod Grejs u pokušaju da nađu odgovore. Umesto odgovora, našle su jedna drugu. Pritisak koji su imale zamenilo je prijateljstvo i osećanje da su prihvaćene bez obzira na sve – ističe rediteljka Ana Gligorijević.

Na ozbiljan način prikazuju se svakodnevni problemi, a publici će se kroz likove šest žena obraća ekipa glumica – Jelena Jovičić, Dušica Novaković, Suzana Lukić, Ivana Knežević, Ivana Popović Ilijin i Mina Lazarević. Iako je prva zamisao bila da se napravi mali, komad je brzo prerastao u veliki sa zahtevnim pevačkim delovima, uz pratnju orkestra u punom sastavu i baleta.

– Za ovu predstavu je značajna poruka koju šaljemo, teško je suočiti se sa sobom i izbaciti „to“ iz sebe. Neko je rekao – 50 posto rešenja je kada shvatiš problem. Na Zapadu su davno zaživele grupne terapije gde je suština čuti sve priče, da se otvorimo i pomognemo jedni drugima. Svako treba da se zamisli ima li takvu osobu, da priča i o lepim i o ružnim, i o tragičnim i srećnim trenucima. Mislim da će se svako u publici pronaći u nekom segmentu ovih priča, a mi smo se ulogama iskreno dale – rekla je Mina Lazarević.

Ovo je priča o ženama koju pričaju žene, ali je namenjena pripadnicima oba pola. Ženama da osveste da nisu same u svojim problemima, i muškarcima da razumeju zašto je ženama teško.

– Kada sam dobio komad, učinilo mi se da ti problemi nisu toliko veliki, ali smo kroz analizu likova došli do toga da se postavlja pitanje ko je tu zapravo jači pol. Sve junakinje su prošle razne brodolome, bilo da su oni vezani za brak, uspeh na poslu, traženje identiteta i tako dalje. Da li muškarci mogu da izdrže sve probleme ovih šest žena – zapitao se Slobodan Obradović, zadužen za prevod i prepev songova. On je objasnio da se odustalo od prevođenja naslova jer on sam po sebi šalje jaku poruku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE