Obrenovac, 28.05.2020

PRAZNIK ZA LJUBITELJE DEVETE UMETNOSTI


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2019.
Beogradski festival stripa Tras 11. maja u KC Grad

Foto:Tras/Promo
Beogradski festival stripa Tras održaće se 11. maja u Kulturnom centru Grad, i trajaće od 11 do 19.30 časova, najavili su organizatori.

Kao i prethodnih godina, poklonike devete umetnosti i ove godine očekuju izvanredni gosti, među kojima i Valter Venturi, Đovani Fregijeri i Igor Kordej, berza stripa i bogat interaktivni program.

Svi programski sadržaji Tras! festivala stripa besplatni su i otvoreni za sve posetioce.

Tradicija gostovanja cenjenih imena strip scene na Tras! festivalu se nastavlja, te su gosti ovogodišnjeg izdanja Valter Venturi, italijanski crtač i jedan od autora Zagora, Teksa Vilera, Dragonera, i Breda Berona, Đovani Fregijeri poznat ljubiteljima Dilana Doga, Martina Misterije, Dampira i Skrivenog lica, Igor Kordej legenda domaće strip-scene i autor Vama, serijala "Mi mrtvi", Maršala Basa i drugih, Štef Bartolić hrvatski strip umetnik, animator i ilustrator, autor Dicka Longa i Crnog popaja, i Darko Perović jedan od cenjenijih srpskih strip - umetnika i jedan od autora Magičnog vetra, Šangaja Devila, Adama Vajlda i drugih.

Prepoznat kao mesto susreta ljubitelja stripa svih uzrasta, ali i kao susret domaćih i stranih strip - autora i izdavača, u okviru programa festivala se kao celodnevna aktivnost ističe berza stripa renomiranih izdavačkih kuća.

Tokom festivala biće održana i Aukcija izloženih printova u periodu od 18.30 do 19.30 časova, u okviru kog će svi potencijalni učesnici aukcije imati priliku da svojoj strip - kolekciji pridodaju još koju potpisanu i uramljenu reprodukovanu tablu ili plakat gostiju festivala.

Tras festival stripa treću godinu uspešno okuplja ljude iz strip-sveta sa različitim motivima, ističu organizatori. Osmišljen je kao interaktivna manifestacija sa više tematskih oblasti delovanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE