Obrenovac, 24.08.2019

Ines Paris u Beogradu: Volim filmove Emira Kusturice


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.05.2018.
Španska rediteljka Ines Paris gošća je jedanaestog filmskog festivala 'Španski metar'

Foto:Spanskimetar.rs
Njen film "Noć u kojoj je moja majka ubila mog oca" prikazan je u okviru ciklusa "Savremeni film" u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

"Postoje oni koji tvrde da je smisao za humor lokalna osobina, ali ja verujem da je to univerzalna stvar", poručila je Paris na otvaranju festivala najavljujući svoju nagrađivanu komediju u kojoj glavnu ulogu igra španska glumica Belen Rueda. 

Film "Noć u kojoj je moja majka ubila mog oca" je priča o glumici srednjih godina i njenoj borbi da tokom jedne večere obezbedi glavnu ulogu u filmu zasnovanom na scenariju njenog supruga, a koji režira njegova bivša supruga. 

U razgovoru sa publikom, Paris je navela da je film bio ograničen malim budžetom zbog čega je cela filmska ekipa mesec dana izvodila probe u njenoj kući. 

Rediteljka je otkrila i da je u planu američki rimejk filma u kojem bi glavnu ulogu trebalo da igra Sofija Vergara. 

Paris je film posvetila svom ocu, čuvenom španskom filozofu Karlosu Parisu za kojeg je vežu i prve uspomene za naše područje. 

"Ovo je moja prva poseta Srbiji. Za mene je to jedan svet, jedna kultura koju ne poznajem mnogo", izjavila je Paris uoči dolaska na "Španski metar" i ispričala da je njen otac 1970-ih godina učestvovao na nekoliko konferencija Univerziteta u Beogradu. 

"Po povratku se u našoj kući mnogo govorilo o Titovoj figuri", rekla je Paris. 

Ona je iz srpske kinematografije izdvojila filmove Emira Kusturice kao što su "Otac na službenom putu" i "Crna mačka, beli mačor", ali i film "Medeni mesec" Gorana Paskaljevića. 

"Španski metar" nastavio se projekcijama filmova "Showroom", "Obespravljeni" i "Nevidljiva ruka". 

Do kraja festivala, koji traje do 30. maja, biće prikazani filmovi "Stari prijatelji", "10.000 km", "Iluzije d.o.o", "Spajanja" i "Ludi". 

Program 11. Španskog metra, koji organizuje Institut Servantes u Beogradu podržale su ambasade Španije, Argentine, Meksika, Perua i Venecuele u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE