Obrenovac, 24.08.2019

POČELI 53. FILMSKI SUSRETI U NIŠU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.08.2018.
Nagrada 'Pavle Vuisić' za životno delo pripala Radošu Bajiću

Foto:Tanjug/Dimitrije Nikolić
Svetskom premijerom filma "Južni vetar" Miloša Avramovića i uručenjem nagrade "Pavle Vuisić" glumcu Radošu Bajiću za životno delo na Letnjoj pozornici u Nišu počeo je 53. Festival glumačkih ostvarenja - "Filmski susreti".

Bajić, kome je nagradu uručio Vladan Živković, selektor "Filmskih susreta" i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, rekao je da je ušao u društvo besmrtnih.

Njegov susret sa Nišom i niškim festivalom, kako je ranije na crvenom tepihu izjavio, traje već 40 godina i uvek je uzbudljiv, a kao laureat nagrade "Pavle Vuisić" naglasio je da se osetio kao da je u Kanu.

- Malo je ostalo onih koji mogu da posvedoče da su igrali sa glumačkom gromadom, velikanom Pavlom Vuisićem što se meni desilo pre 42 godine u filmu "Beštije" Živka Nikolića, kada sam i prvi put stajao na ovoj pozornici. Taj krug se zatvara i od sada sam u društvu besmrtnih - rekao je on.

Bajić je kazao da su njegova osećanja duboka, iskrena i slojevita i to zato što drži najviše znamenje koje može da dobije glumac, ali i zato što je u gradu u kome je proveo četiri godine svoje najranije mladosti, gde je došao sa 13 godina.

On je i primetio da Srbija nema nacionalni filmski festival i porukom da Niš zaslužuje da bude njegov domaćin otvorio 53. "Filmske susrete".

Svečano otvaranje je počelo stend-apom glumca Nebojše Milovanovića, a publici se poklonilo nekoliko desetina njegovih kolega, kao i članovi žirija, glumci Bojana Maljević, Tihomir Stanić i predsednica Ana Sofrenović.

Sofrenović je iz ruku zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura primila ključeve grada ocenivši da pogled sa Letnje pozornice na publiku obavezuje sve glumce da svake godine budu što bolji.

Ona je prethodno u Gradskoj kući istakla da Niš već 53 godine stoji iza glumaca i da je njihov cilj da svake godine publici daju razlog da dođe.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE