Obrenovac, 17.06.2019

VELIKI JUBILEJ ATELJEA 212


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 27.10.2018.
300. izvođenje predstave 'Pomorandžina kora'

Foto:Promo/Atelje 212
Predstava "Pomorandžina kora" u režiji Maje Pelević biće odigrana 300. put u ponedeljak, 29. oktobra, u 20:30 sati na sceni "Petar Kralj" Ateljea 212.

"Pomorandžina kora" je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva.

"Hteli to mi ili ne, bilbordi i reklame kreiraju ženski identitet. Najbitnije je da imamo svest o tom neizbežnom uticaju", rekla je rediteljka predstave Maja Pelević.

"Prvi put sam naišao na dramu, koja u centru ima ambiciju glavne junakinje da odbaci svoj identitet da ne bude ono što jeste i da izvrši neku vrstu filozofskog samoubistva", komentar je Gorana Markovića.

Maja Pelević je dobitnica nagrada "Borislav Mihajlović Mihiz", "Slobodan Selenić" i Sterijine nagrade za najbolji tekst savremene drame na Sterijinom pozorju 2010. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE