Obrenovac, 25.08.2019

'BELGRADE ESCAPE'


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.07.2018.
Prvi put se snima KINESKI FILM U SRBIJI

Foto:Promo
Poznata holivudska imena i produkcije odavno su otkrili Beograd kao atraktivnu destinaciju za snimanje filmova. Naime, u restoranu "Milošev konak" na Topčideru, organizovan je koktel povodom snimanja prve klape kineskog dugometražnog igranog filma "Belgrade Escape". Reč je o prvoj saradnji kineske i srpske kinematografije u oblasti celovečernjeg igranog filma.

Na samom događaju najveću pažnju je privukao Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, ali i mnogobrojna filmska i producentska ekipa iz ove daleke azijske zemlje. Iako je bila najavljena mogućnost dolaska ministra kulture Vladana Vukosavljevića, on se nije pojavio, ali je događaju prisustvovao nekadašnji ministar Bratislav Petković.

Veliko interesovanje je bilo i za dolazak našeg proslavljenog glumca Dragana Mićanovića, koji u filmu tumači ulogu glavnog negativca. On je istakao kako je već tri puta bio u Kini povodom različitih pozorišnih i filmskih angažmana. Na opasku da je je vreme za novog Valtera u Kini, samo je šeretski rekao da "za to postoji bolji kast".

Glavnu ulogu u filmu tumači kineski glumac Endrju Lin, rođen pre 50 godina kao Kai Lien u Tajvanu, inače zvezda niza akcionih filmova. Karijeru je započeo kao maneken za specijalne efekte u SAD, da bi se 1996. preselio u Hong Kong gde je počeo da gradi glumačku karijeru. Jedan od najpoznatijih filmova u kojima je učestvovao je "Čovek sa gvozdenim pesnicama", iz 2012. godine, gde je delio scenu sa holivudskim zvezdama Raselom Krouom i Lusi Liju.

Glavni protagonista ovog filma je Žou Sijao, ratni veteran i nekadašnji član mirovne misije koji već dvadeset godina živi u Beogradu i radi kao noćni čuvar u Muzeju savremenih umetnosti. Film prati njegov pokušaj da se izvuče iz kockarskih dugova, ali i razvoj odnosa sa ćerkom, i u tom smislu predstavlja miks žanrova akcije, komedije i melodrame, navodi se u zvaničnom saopštenju FCS-a.

Stilski, reditelj se oslanja kako na velikane kineskog akcionog filma, tako i na savremene holivudske filmove, a kao posebno značajne za uticaj na njegov rukopis izdvaja filmove„Heat“ Majkla Mena i „Drive“ Nikolasa Vindinga Refna.

Film će u celosti biti snimljen na teritoriji Beograda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE