Obrenovac, 24.05.2019

NOVOGODIŠNJI POKLON BEOGRADU


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2018.
Izložba 'Anegdote' u bioskopu Balkan

Foto:Promo
U bioskopu Balkan u utorak, 1. januara, otvara se izložba "Anegdote", autora Marka Crnobrnje u organizaciji Fondacije Saša Marčeta.

Izložba "Anegdote" samo je jedan u nizu planiranih događaja pomenute fondacije, u sklopu projekta Nova ARTmosfera.

Iz fondacije ističu da izložba "Anegdote" predstavlja novogodišnji poklon Beogradu i najavljuju da će i u budućnosti pružati podršku mladim umetnicima. Izložba će biti otvorena za posetioce 1. januara, u periodu od 12 do 20 časova. Ulaz je slobodan.

"Fondacija Saša Marčeta poklanja Beogradu novogodišnju ARTmosferu kroz izložbu Anegdote, simbolično prvog janura za vreme trajanja manifestacije Ulica otvorenog srca. Pozivamo sve crvene nosiće Beograda, da pored humanosti prema drugima, poklone svojim najmilijima i sebi, intelektualnu i duhovnu inspiraciju i posete novi kulturni centar, bioskop Balkan“, apelovala je direktorka fondacije Verica Sujić.

Nova “ARTmosfera” naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, koji je zvanično započet u novembru, izložbom 20/20 u bioskopu Balkan.

Prva faza projekta je stvaranje dinamične zajednice između nedovoljno povezanih društvenih aktera: umetnika, edukatora, institucija, kompanija, medija i najšire javnosti.

U drugoj fazi, plan je da se izgradi jedinstvena platforma koja će za umetnike i kreativne ljude obezbediti prostor, dodatna znanja i sredstva, da realizuju svoje ideje, a onda da te ideje prezentuju javnosti i tako kreiraju Novu ARTmosferu.

Krajnji cilj projekta je modeliranje novog kulturnog pejzaža naše zemlje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE