Obrenovac, 25.08.2019

'NO43 Prljavština': Valjanje u blatu na 52. Bitefu


Izvor: Noizz.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.07.2018.
'NO43 Prljavština', čiju režiju potpisuje tandem Ene-Lis Semper i Tit Ojaso, jedna je od zapaženijih predstava u evropskim okvirima poslednjih godina

Foto:Tiit Ojasoo/Noizz.rs
Bitef se ove godine održava od 13. do 22. septembra u Beogradu, pod sloganom Svet bez ljudi, a kao "najbitefovskija" predstava s ovogodišnjeg programa izdvaja se "NO43 Prljavština" Teatra NO99 iz Talina (Estonija).

"NO43 Prljavština", čiju režiju potpisuje tandem Ene-Lis Semper i Tit Ojaso, jedna je od zapaženijih predstava u evropskim okvirima poslednjih godina. Predstavlja "koreografsku simfoniju o trenutku raspada sveta", nabijenu energijom ljudi na sceni, koji se bukvalno valjaju u blatu.

Po rečima umetničkog direktora Bitefa, Ivana Medenice, radi se o vidu fizičkog teatra s izraženim likovnim aspektom. Deset telesno sjajno artikulisanih dramskih glumaca izvode, u ringu ispunjenom blatom, niz raznovrsnih, pretežno neverbalnih situacija: u rasponu od scena iz svakodnevnog života do onih koje razvijaju hrišćanske alegorije.

Zajedničko im je to što su sve komične i apsurdne, kao neka varijacija Joneskovog teatra, ali i to što grade „globalnu metaforu“ raspada savremenog sveta – onog koji se „valja u blatu“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE