Obrenovac, 22.08.2019

Počinje nova sezona Jugoslovenskog dramskog pozorišta


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 29.08.2018.
Repertoar za septembar biće objavljen početkom naredne nedelje, kada će početi i prodaja ulaznica

Foto:Thinkstock/Ilustracija
Jugoslovensko dramsko pozorište ove nedelje ulazi u sezonu 2018/2019. Repertoar za septembar biće objavljen početkom naredne nedelje, kada će početi i prodaja ulaznica.

Jugoslovensko dramsko pozorište će 16. septembra u 12h u foajeu pozorišta obeležiti stoti rođendan Branke Veselinović, članice prvog ansambla JDP-a i najstarije glumice u našoj zemlji.

Branka Veselinović je igrala u prvoj predstavi JDP-a "Kralj Betajnove" 3. aprila 1948. godine. Sa suprugom Mlađom Veselinovićem na scenama JDP-a je provela ceo radni vek. Branka Veselinović je dobitnica brojnih nagrada, izdavala je knjige, bila ambasador UNICEF-a... I dalje se aktivno bavi humanitarnim radom i ne propušta nijednu premijeru ili proslavu Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Ovaj značajni jubilej obeležiće se u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Skupštinom grada Beograda.

Predstava Svita br.3 „Evropa“, koja je na programu ovogodišnjeg Bitefa, biće izvedena na Sceni Ljuba Tadić 13. i 14. septembra. I u ovoj sezoni nastavlja se akcija Popust na umetnost, pa se za većinu predstava ulaznice na dan izvođenja mogu kupiti sa popustom od 50%.

U septembru se nastavljaju probe predstave "Vrat od stakla" Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića. Premijera predstave zakazana je za 5. oktobar na Sceni „Ljuba Tadić”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE