Obrenovac, 24.05.2019

DUO ARCORD PRED BEOGRADSKOM PUBLIKOM


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 29.10.2018.
Na programu će biti dela Hajdna, Čajkovskog, Šostakoviča i drugih...

Foto:ANDREJ GRILC/PROMO
Srpski Duo ARCORD iz Austrije, violončelistkinja Ana Topalović i harmonikaš Nikola Đorić održaće koncert 31. oktobra u Skupštini grada Beograda. 

Na programu će biti dela Hajdna, Čajkovskog, Pjacole, Šostakoviča, Johana Doderera “Besni mars”, posvećeno upravo duu ARCORD, kao i “Kolo” Aleksandra Sedlara.

"Violončelo i harmonika - na prvi pogled čudna kombinacija, ali u stvarnosti jedan predivan spoj. Pre svega zbog izvrsne čelistkinje, Ane Topalović i jednako fantastičnog harmonikaša, Nikole Djorića, dvoje sjajnih umetnika koji nas zajedno vode na ovo putovanje kroz istoriju muzike. Obavezno poslušati!", navodi kritika u listu "Kurier".

Njihov debitantski album “Inspired by Songs & Dances” predstavljen 2016. u bečkom Koncerthausu, dočekan je s izuzetnim pohvalama kritike (Radio Klassik, Wiener Zeitung, Kurier, Klassik Heute). Na albumu su tonski zabeležena dela Betovena, Persla, Baha, Čajkovskog, Dvoržaka, Bartoka i Pjacole.

Duo ARCORD je redovni gost u najznačajnijim koncertnim dvoranama kao što su bečki Muzikferajn i Koncerthaus, Gastajg u Minhenu, austrijski Rundfunkhaus, ali isto tako i na međunarodnim festivalima širom Evrope i u Kini. Ne menjajući nijedan ton originalnih kompozicija, ovaj duo prezentuje virtuozne i jedinstvene vizije poznatih dela klasične i savremene muzike.

U najznačajnije nastupe tekuće sezone spadaju koncerti u bečkom Muzikferajnu, Berlinu, turneja u Kini, kao i koncerti u okviru programa Muzičke omladine Austrije.

U Srbiji će, u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, duo svirati i u Novom Sadu, 30.10. u Gradskoj kući i u Negotinu, 01.11. u Domu kulture “Stevan Mokranjac”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE