Obrenovac, 22.08.2019

TANGO DOBRODOŠLICE U ZEMUNU


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2018.
Otvoren 43. festival monodrame i pantomime

Foto:Alo/GO Zemun
Međunarodni 43. Festival monodrame i pantomime svečano je otvorio glumac Marko Nikolić, na sceni pozorišta “Pinokio”.

Publiku je dočekao tango dobrodošlice, kao i najava predstava i pratećeg programa, koje zainteresovani mogu da prate do 1. jula kada se svečano zatvara Festival i dodeljuju nagrade.

Sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković predao je Ključ Zemuna predsedniku Saveta festivala Predragu Miletiću i istakao da je Opština Zemun ponosna što je 43 godine pokrovitelj značajnog međunarodnog festivala.

"U velikom mozaiku kulturnog nasleđa i svega onoga čime se mi danas ponosimo jeste Festival monodrame i pantomime, koji, uz neznatne prekide, traje više od četiri decenije. Velikani srpske i svetske umetnosti i istaknuti teatarski stvaraoci, kritičari, dramaturzi, glumci, pozorišni radnici, ostavili su neizbrisiv trag i njihova imena zauvek će ostati urezana zlatnim slovima u hroniku ovog festivala", rekao je Janković.

Festival je nagrađen i Specijalnom nagradom za promociju i razvoj pantomime, koju je dodelila Svetska organizacija pantomimičara, dok je nagrada za životno delo uručena glumcu, pantomimičaru i profesoru Ivici Klemencu.

Takmičarski program počeo je monodramom Zorana Karajića “Bog te mazo”, prema prozi Branka Ćopića. Nakon toga, usledile su pantomima “U kutiji” Darije Zajceve iz Rusije, kao i monodrama inspirisana delom Mišela Uelbeka “Prozračnost praznika” u izvođenju Monike Vahovič iz Poljske.

U takmičarskoj selekciji biće prikazano deset predstava iz Rusije, Kanade, Poljske, Švedske, Francuske i Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE