Obrenovac, 25.08.2019

KUSTURIČIN DOKUMENTARAC U VENECIJI


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.07.2018.
Priča o Pepeu Muhiki van konkurencije!

Foto:Promo FCS
U zvanični program predstojećeg izdanja Venecijanskog filmskog festivala uvršten je i dokumentarni film srpskog reditelja Emira Kusturice "El Pepe, Una Vida Suprema". Film o bivšem i mnogo voljenom predsedniku Urugvaja Pepeu Muhiki biće prikazan van konkurencije, a reč je o koprodukciji Argentine, Urugvaja i Srbije.

Kusturica je počeo snimanje ovog filma u aprilu 2013, a poslednja klapa je pala 1. aprila 2015, kada je na mesto Muhike došao predsednik Tabare Vaskes.
Ovo dokumentarno ostvarenje pokazuje aspekte Muhikinog javnog i privatnog života, uključujući razgovore, putovanja i obilazak mesta koja su u vezi s njegovom ličnom pričom.

Na Mostri će od 29. avgusta do 8. septembra biti prikazano još naših ostvarenja. Kratki igrani film "Strano telo", mladog reditelja Dušana Zorića, premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu selekcije "Horizonti", dok će dugometražni crnogorsko-srpski igrani film "Ti imaš noć" scenariste i reditelja Ivana Salatića imati svetsku premijeru u okviru 33. Nedelje kritike.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE