Obrenovac, 24.08.2019

BEOGRAĐANI OBELEŽAVAJU ROĐENDAN NEBOJŠE GLOGOVCA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.08.2018.
Na Studentskom trgu zakazana projekcija USTAVA RH!

Foto:Printscreen
Besplatan putujući letnji bioskop na otvorenom Filmstreet će danas obležiti 49. rođendan pokojnog glumca Nebojše Glogovca.

Preko društvenih mreža ova organizacija poziva sve ljude da dođu na Studentski trg u 20.30 časova i pogledaju film "Ustav Republike Hrvatske".

"Ustav RH" prati živote nekoliko komšija koji, osim zgrade u središtu Zagreba u kojoj žive, nemaju ništa zajedničko. U središtu priče je profesor Vjeko, koji noću odlazi u šetnje gradom obučen kao žena, a živi s bolesnim ocem.

Nakon što ga jednom prilikom pretuče grupa mladića, počne ga negovati komšinica, medicinska sestra čiji je muž policajac Srbin, dobrovoljac Domovinskog rata.

Uskoro preuzima i brigu oko Vjekova oca, ali zauzvrat želi da on pomogne njenom suprugu da pripremiti ispit iz Ustava Hrvatske.

Od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016. godine, gde je nagrađen Grand Prize of the Americas, ova Grlićeva "ljubavna priča o mržnji" osvojila je pedesetak nagrada.

Besplatni letnji filmski festival na otvorenom – Fimstreet je ove godine okupio preko 20.000 posetilaca. Osmu godinu za redom pretvorio je beogradske ulice, trgove, parkove i pijace, kao mesta najzanimljivijih priča iz života najrazličitijih ljudi, u teatre na otvorenom. „Amrel za dve persone“ samo je jedno od ostvarenja izvedenih pod otvorenim nebom, a ispraćeno je ovacijama gledalaca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE