Obrenovac, 22.08.2019

Premijera filma 'Zaspanka za vojnike' 1. novembra


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.09.2018.
Film će biti prikazan u okviru programa zvaničnog državnog obeležavanja završetka Velikog rata

Foto:Promo
Film "Zaspanka za vojnike" reditelja Predraga Gage Antonijevića, snimljen po motivima "Srpske trilogije" Stevana Jakovljevića, a koji je finansijski podržao Filmski centar Srbije, biće premijerno prikazan 1. novembra u Beogradu u okviru programa zvaničnog državnog obeležavanja završetka Velikog rata, u kome je srpska vojska odnela istorijske pobede, najavili su iz Filmskog centra Srbije.

Još uvek nije poznato u kojoj će beogradskoj dvorani film biti prikazan.

Profesor biologije, vojnik u Velikom ratu, i kasnije i pisac Stevan Jakovljević zabeležio je autentične događaje iz ratnog vihora i sećanja na svoje saborce u svom najznačajnijem delu, "Srpska trilogija".

Reditelj Predrag Antonijević, povodom veka od okončanja Velikog rata, kao svojevrsni memorijal toj tragičnoj i slavnoj epopeji ekranizuje Jakovljevićevu "Trilogiju" kao "Zaspanku za vojnike", a scenario prema motivima ovog romana potpisuje sa Natašom Drakulić.

U filmu igraju i Aleksandar Berček, Ivan Ðorđević, Marko Gvero, Nenad Okanović, Radoš Bajić, Nikola Ilić, Marko Pavlović, Stefan Radonjić, Petar Kokinović, Jovan Gulan i drugi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE