Obrenovac, 25.06.2019

POSLEDNJA PREMIJERA U GODINI


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2018.
'Balava' u BDP-u, u režiji Andreja Nosova

Foto:Promo
Premijera predstave "Balava" u režiji Andreja Nosova biće održana večeras (20.30) u Beogradskom dramskom pozorištu.

Radi se o praizvedbi teksta Dunje Matić kojoj će ova predstava biti prvi profesionalni angažman. Igraju Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Isidora Simijonović i Jovana Belović.

"Balava" je drama koja prati četiri žene iz dve generacije – Balavu, njenu sestru Malu, Mamu i Tetku u periodu Balavinog sazrevanja i odlaska od kuće. Njih četiri pokušavaju da se izbore jedna sa drugom i same za sebe, uljuljkane u toksičnu svakodnevicu porodice na koju su navikle, nesvesne da su se stvari otele kontroli i da će balon u kome žive konačno pući. "Balava" je komad koji postavlja brojna pitanja - da li je (ne)rođenje deteta početak i/ili kraj života žene, da li je odlazak od kuće nešto što se podrazumeva ili što se zaradi, da li je udaja spas ili prokletstvo, da li su majke tu da nas bodre ili da nas satiru, o čemu ćutimo iza zatvorenih vrata.

Geometrijski precizno u postavljanju situacija i odnosa, predstava nas suočava sa dobro poznatim situacijama iz svakodnevice za koje nam je neophodna distanca kako bismo ih sagledali objektivnije. Dimenzija društvene angažovanosti neopterećeno dopunjuje kvalitetnu, živu i autentičnu priču o neraskidivo povezanim ljudima", kaže se u najavi predstave.

Scenografiju i kostim potpisuje Selena Orb, kompozicije je radio Draško Adžić, scenski pokret Damjan Kecojević, a za dizajn svetla zadužen je Incredible Bob. Predstava je nastala u koprodukciji Hartefakta i Beo Arta, uz prodrški Ambasada Švajcarske u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE