Obrenovac, 23.10.2018

Godišnji koncert KUD 'Prva Iskra' Barič


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.12.2017
Kulturno-umetničko društvo 'Prva Iskra' iz Bariča povodom 48 godina postojanja priredilo je godišnji koncert u Sportsko-kulturnom centru u Obrenovcu.

Foto:lokalnenovine.rs




Kulturno-umetničko društvo „Prva Iskra“ iz Bariča povodom 48 godina postojanja priredilo je godišnji koncert u Sportsko-kulturnom centru u Obrenovcu.

Ovaj veoma zanimljiv jednočasovni koncert su pratili brojni gosti i žitelji Obrenovca tako da je sala SKC-a bila premala za sve posetioce. Publika je bila u prilici da uživa u bogatom kulturno umetničkom programu ansambla koji ima tradiciju dugu 48 godina.

Na repertoaru su se našle i nove, ali i one koreografije koje se izvode decenijama unazad. Kulturno-umetničko društvo „Prva Iskra“ predstavilo se sa najmlađom folklornom sekcijom, pripremnim i prvim ansamblom koji su nam dočarali svu lepotu izvornog folklora i tradicije.

Na koncertu su, kao gosti, nastupili i članovi KUD-a "Maksim Marković" iz Kosjerića, KUD "Branko Radičević" iz Novih Banovaca i društvo "Jeka" iz Obrenovca. Članovi KUD-a „Prva Iskra“ s ponosom ističu da za dve godine slave pola veka ovog društva i da će se do sledećeg godišnjeg koncerta opet moći pohvaliti nečim novim.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE