Obrenovac, 19.01.2019

KUD „Jeka“ uspešno nastavlja sezonu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2018.
Za naredni period predviđen je niz koncerata, nakon čega će se Obrenovčani predstavljati publici van granica naše zemlje

Foto:Printscreen
Kulturno-umetničko društvo „Jeka“ posle pauze tokom zimskog perioda nastavlja sa svojim aktivnostima, kako onih koje se tiču najmlađih, tako i onih koje su predviđene za izvđački ansambl. U planu su brojni koncerti i turneje, koje donose nova prijateljstva i saradnju sa društvima širom Evrope.

„Ređaće se tu koncerti i u Novim Banovcima, Kragujevcu, Šapcu, a možda najinteresantnije za naredni period jeste koncert 14. aprila, kada ćemo u pozorišnoj sali Doma kulture nastupiti sa društvima „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice i akademskim Kulturno-umetničkim društvom „Krsmanović“ iz Beograda. Takođe, u goste nam dolazi i jedno od poznatijih društava iz Republike Srpske. Najvažniji koncert za nas će biti onaj kada budemo obeležavali drugu godišnjicu postojanja, koji će biti izveden 19. maja u pozorišnoj Sali Doma kulture“, rekao je Nenad Mandić ispred KUD „Jeka“.

Nakon koncerata na tlu Srbije, najmlađi članovi „Jeke“ odlaze u Bugarsku, dok će izvođački ansambl učestvovati na festivalu u Portugalu. Radi se o folklornoj manifestaciji na kojoj nastupa osam do 10 društava iz celog sveta.

Članovi KUD „Jeka“ ne kriju oduševljenje i radost zbog brojnih putovanja, ali ističu da je posebno zadovoljstvo kada prijatelji iz raznih zemalja prihvate poziv Obrenovčana. Tako će na ovogodišnjim Međunarodnim susretima u Obreonovcu nastupiti i folklorni ansambl iz Italije, koja je prošle godine ugostila „Jeku“ i njene folkloraše.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE