Obrenovac, 24.08.2019

Održan godišnji koncert DNTK JEKA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.05.2018.
Oko 300 članova,11 koreografija za izvođački ansambl i pet koreografija za mlađe kategorije, kruna su dvogodišnjeg rada DNTK „Jeka“, a svečanim koncertom prikazali su sugrađanima stečene igračke veštine tokom dve godine rada

Foto:lokalnenovine.rs
Povodom dve godine postojanja Društvo za negovanje tradicije i kulture "JEKA" održalo je godišnji koncert u sali Sportsko kulturnog centra Obrenovac.

Oko 300 članova,11 koreografija za izvođački ansambl i pet koreografija za mlađe kategorije, kruna su dvogodišnjeg rada DNTK „Jeka“, a svečanim koncertom prikazali su sugrađanima stečene igračke veštine tokom dve godine rada.

Izvedene koreografije su dela poznatih i priznatih autora, a deo  koreografija su uradili sami članovi društva.

 Sala Doma kulture bila je skoro potpuno ispunjena, a prikazani program srdačno je nagrađen aplauzima, podjednako svim ansamblima kao i kategorijama.

Pored nastupa na domaćoj sceni, DNTK"Jeka" je prošle godine sa prvim ansamblom nastupala u Italiji i Rumuniji, dok je dečji ansambl gostovao u Bugarskoj. Iz DNTK "Jeka" za ovu godinu najavljuju gostovanje dečjeg ansambla 29. juna na festivalu u Bugarskoj, dok će izvođački ansambl nastupiti na festivalu u Portugalu 24. jula. Članovi društva se pripremaju i za Međunarodne susrete u Obrenovcu gde kao domaćini žele da se predstave domaćoj publici u najboljem svetlu.

U cilju  razvoja kulturnog  života u našoj sredini i očuvanja narodne tradicije kroz igru i pesmu, Gradska opština Obrenovac će nastaviti i dalje da podržava sva kulturno-umetnička društva na svojoj teritoriji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE