Obrenovac, 26.04.2019

OBJAVLJENI POBEDNICI FESTIVALA U BERLINU


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Gorica proglašena za NAJBOLJU glumicu, Glogovcu posthumno priznanje!

Foto:Nebojša Mandić/Damir Dervišagić
Gorica Popović nagrađena je za najbolju glumicu u Berlinu, na festivalu SEEFF (South East European Film Festival/Filmski festival južne i istočne Evrope) za ulogu u ostvarenju "Kozje uši" Marka Kostića, a posthumno nagrađen je i Nebojša Glogovac za film "Ustav Republike Hrvatske".

U kratkom obrazloženju žirija navedeno je da "Goricu Popović nagrađuju za snažnu, uverljivu, autentičnu i optimističku glumačku kreaciju lika bake koja se stara o svojoj unučadi u postsocijalstičkoj Srbiji". U ime Gorice nagradu je primila glumica Milica Spasojević.

Na SEEFF je ove godine prikazano 16 filmova iz 15 zemalja južne i istočne Evrope, a međunarodni žiri dodelio je četiri nagrade. Film "Kozje uši" uskoro će biti prikazan u zvaničnoj konkurenciji festivala Zlatna lipa u Staroj Zagori u Bugarskoj i na SEEFF festivalu u Parizu.

Ovaj film je s uspehom prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Pekingu, na Međunarodnom festivalu ženskih filmova u Bejrutu i na međunarodnom filmskom festivalu Lejk vju u Candrigaru u Indiji. Gorica Popović dobila je i nagradu za glavnu ulogu i u Venecueli.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE