Obrenovac, 24.08.2019

Festival srpskog filma na Kubi u septembru


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 01.09.2018.
Program, koji je pripremio Filmski centar Srbije, počeće u bioskopu 'Čarli Čaplin' projekcijom filma 'Krugovi' Srdana Golubovića

Foto:Promo
Od 26. do 30. septembra u Havani biće održan Festival srpskog filma, na inicijativu Ambasade Republike Srbije na Kubi i uz poseban angažman Jelene Živojinović, drugog sekretara Ambasade.

Na programu će biti i "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, "Ustanička ulica" Miroslava Terzića, "Crni bombarder" i "Balkanska pravila" Darka Bajića, a festval zatvaraju dva filma Dragana Bjelogrlića – "Montevideo, Bog te video" i "Montevideo, vidimo se".

Organizatori Festivala srpskog filma na Kubi planiraju da, osim premijera navedenih filmova, na Kubi bude ponovo prikazan film Mile Turajlić "Sinema komunisto", koji je tamošnja publika imala priliku svojevremeno da pogleda na Međunarodnom filmskom festivalu u Havani.

Namera Ambasade Srbije i Filmskog cenra Srbije je da na Kubi svake godine, početkom jeseni, bude prikazan reprezentativan program srpskih filmova po izboru filmskog kritičara Milana Špičeka.

Festival srpskog filma na Kubi organizuje se uz podršku Ministarstva inostranih poslova Srbije, Ministarstva kulture Kube, Kubanskog nacionalnog centra za kinematografiju i Kubanske kinoteke.

Tokom oktobra u gradu Pinar Del Rio biće repriziran program filmova prikazanih u Havani, najavio je Filmski centar Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE