Obrenovac, 13.07.2020

VELIKI KONCERT NA DRVENIM INSTRUMENTIMA


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.09.2019.
Galija bez struje 1. novembra u Kombank dvorani

Foto:Ivan Grlić
Posle skoro 25 godina od  čuvenog akustičnog koncerta održanog na Badnje veče 1995. kultni bend Galija se u “akustičnom formatu” na velika vrata vraća pred beogradsku publiku. Veliki koncert na “drvenim instrumentima” biće održan 1. novembra u Kombank Dvorani.

Publika će imati priliku da se kao nekada podseti starih, dobrih hitova koji i danas ostavljaju tragove u ušima i duši vernih slušalaca, ali ovoga puta obojene toplim zvukom drvenih instrumenata.

“Dodirni me”, “Stare trube”, “Još uvek sanjam”, “Digni ruku”, “Kad me pogledaš”… samo su neke od pesama bogatog višedecenijskog repertoara Galije koje će publika moći da čuje u koncertnoj večeri.

Nezaboravna Galija, kao obeležje i svetionik jednog vremena prve novembarske večeri isključiće utikač za struju i učiniti da njihova muzika odjekne na sasvim drugačiji način. Na način da 43 godine duga karijera zablista u svom pravom, izvornom sjaju.

Galija je osnovana pre tačno 43 godine u Nišu. Ime je dobila prema istoimenoj kafani u kojoj su se članovi benda prvobitno okupljali.

Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović.

Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim orijentisanog zvuka.

Tokom karijere objavili su 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE