Obrenovac, 16.06.2019

'Mesec egipatske kulture' tokom jula u Srbiji


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 04.07.2018.
Amabasada Egipta u Beogradu organizuje tokom jula 'Mesec egipatske kulture u Srbiji' povodom 110 godina od uspostavljanja dipolomatskih odnosa izmeđi Egipta i Srbije

Foto:Thinkstock/Ilustracija
Manifestacija će trajati do kraja jula, a obuhvatiće "Nedelju egipatskog filma" u Jugoslovenskoj kinoteci, zatim skup "Eguptologija za sve: Mapiranje drevne egipatske civilizacije u Srbiji" 12. jula u Narodnom muzeju u Beogradu, kao i izložbu arhivskih dokumenata koja će biti otvorena 19. jula u Narodnoj skupštini, a koja se priređuje u saradnji sa arhivima Srbije i Jugoslavije.

Vrhunac "Meseca egipatske kulture" biće serija izvođenja plesne predstave "Blue Elephant" Egipatske opere, čiji će ansambl nastupiti 27. jula u Narodnom pozorištu u Beogradu povodom Nacionalnog dana Egipta, zatim 29. jula u Dečjem kulturnom centru u Beogradu i 31. jula u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli naglašava da je Mesec egipatske kulture rezultat uspešne saradnje sa Narodnom skupštinom Srbije, Ministarstvaom kulture i informisanja, Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, Vladom Vojvodine i ustanovama kulture u Beogradu i Novom Sadu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE