Obrenovac, 25.08.2019

'OSMEH NA POLA PUTA'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 04.09.2018.
Otvorena izložba fotografija o Dijegu Riveri i Fridi Kalo

Foto:TANJUG/TANJA VALIC
Izložba "Dijego i Frida, osmeh na pola puta" koju čini 96 crno-belih fotografija o životu meksičkih slikara Dijega Rivere i Fride Kalo, otvorena je juče u Narodnoj skupštini Srbije.

Ambasador Meksika u Beogradu Marko Antonio Garsija Blanko obratio se tom prilikom okupljenima, među kojima su bili i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, prenosi Tanjug.

"U okviru srdačnih diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije koji ove godine proslavljavaju 72 godine, predstavljamo vam izložbu koja će biti otvorena do 14. septembra u ovom neverovatnom prostoru", kazao je Garsija Blanko.

Ambasador se osvrnuo i na život i rad slavnih umetnika kojima je posvećena izložba.

"Dijego Rivera je bio jedan od najistaknutijih predstavnika meksičkog muralizma, a Frida Kalo istakla se kao tvorac autobiografskih slika pod uticajem meksičke narodne umetnosti domorodačkog porekla. Izložba pokazuje divan univerzum koji su oboje delili, što ih čini jednim od najkontroverznijih parova u istoriji umetnosti Meksika", istakao je on.

Postavka izložbe je sastavljena od autorskih fotografija slavnih fotografa kao što su Manuel Alvares Bravo, Edvard Veston ili Nikolas Murai.

Na njima su predstavljene različite etape ljubavne veze i društvenog života, sve do same smrti Dijega Rivere i Fride Kalo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE