Obrenovac, 25.04.2019

Dilan Dog stiže na male ekrane


Izvor: Headliner,Lokalne novine | Obrenovac, 05.08.2018.
Ovaj strip izlazi već 32 godine, ima više od 500 brojeva, uz prodaju od 50 miliona primeraka u 30 zemalja

Foto:Promo
Vodeća italijanska izdavačka kuća za stripove Sergio Bonelli Editore proširiće svoju delatnost na TV produkciju, a u planu je snimanje serijala na engleskom jeziku po čuvenom stripu Dilan Dog.

“Dilan Dog” je osmišljen kao serijal od deset epizoda, zasnovan na popularnoj franšizi Ticijana Sklavija koja prati istoimenog istraživača paranormalnih pojava koji sa svojim pomoćnikom Gručom preuzima slučajeve koji obično podrazumijevaju i prisustvo monstruma, duhova, vampira, vukodlaka i zombija.

Ovaj strip izlazi već 32 godine, ima više od 500 brojeva, uz prodaju od 50 miliona primeraka u 30 zemalja.

Ovaj korak čuvenog izdavača stripova treba da otvori vrata novoj produkciji koja će se zvati Bonelli Entertainment, i koja će imati za cilj da otvori novi univerzum strip junacima po uzoru na “Marvel” i “DC Comics” sa velikim brojem adaptacija.

Ipak, Vićenso Sarano, jedan od predstavnika kompanije Bonelli ističe da će produkcija ovom projektu pristupiti sa posebnom pažnjom zbog ranijih pogrešnih odluka:

– Tokom 2011. godine stvorena je adaptacija “Dilana Doga” u američko-indijskoj produkciji. Ovaj film je bio potpuni promašaj i razočarao je mnoge ljubitelje slavnog junaka.

Kompanija Boneli u pregovorima je u vezi novih projekata sa potencijalnim italijanskim i međunarodnim partnerima, uključujući i globalne striming servise.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE