Obrenovac, 04.06.2020

'TERET' U BIOSKOPIMA ŠIROM SRBIJE (VIDEO)


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 06.12.2018.
Najnagrađivaniji srpski film ove godine i jedni srpski predstavnik na Filmskom festivalu u Kanu kreće u redovnu domaću bioskopsku distribuciju

Foto:Promo
U Dvorani Kulturnog centra Beograda će biti organizovane i dve specijalne projekcije - 7. decembra, kada će nakon filma publika moći da razgovara sa producentom filma Sefanom Ivančićem, kao i 11. decembra kada su razgovor i druženje planirani sa rediteljem Ognjenom Glavonićem.

Od danas "Teret" će biti na repertoaru bioskopa Fontana, a prvo gostovanje van glavnog grada imaće na reviji Autorskog festivala u Subotici, dok će se od 13. decembra naći na redovnom programu bioskopa Eurocinema Subotica. Od 27. decembra "Teret" će se prkazivati u Kulturnom centru Kruševac.

Od nove godine "Teret" će biti prikazan u bioskopima u Novom Sadu, Nišu, Bačkoj Palanci, Vrbasu...

Film mladog reditelja Ognjena Glavonića premijeru u Beogradu imao je nedavno na Festivalu autorskog filma na kome je prikazan u šest redovih i jednom repriznom terminu, usput osvojivši glavnu nagradu festivala, "Aleksandar Saša Petrović".

Ovo ostvarenje o kojem se mnogo govorilo i pre nego što ga je iko u Srbiji pogledao osvojilo je mnogobrojne nagrade i priznanja na prestižnim festivalima širom sveta: Nagradu "Roberto Roselini" u kineskom gradu Pingjau na Festivalu Pritajeni tigar, skriveni zmaj, "Zlatna kolica" za najbolji dugometražni film Zagreb Film Festivala, Specijalnu nagradu na ljubljanskom Liffe festivalu.

Ognjen Glavonić je za nagrađen za režiju na Festivalu u Košicama, a glavnom glumcu Leonu Lučevu pripalo je Srce Sarajeva na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu za Najbolju mušku ulogu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE