Obrenovac, 25.06.2019

PRIČA O TOME KAKO JE SVE POČELO (VIDEO)


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 07.01.2019.
Stiže film 'Bregzit: bezobziran rat'

Foto:Getty Images
Televizijski film s Benediktom Kamberbačom u ulozi mozga kampanje za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije dolazi na britanske male ekrane, nekoliko dana pre ključnog glasanja o Bregzitu u britanskom parlamentu.

"Bregzit: bezobziran rat" koji će biti prikazan na Kanalu 4 (Channel 4), dovodi na male ekrane ključne osobe i strategije iz kampanje uoči referenduma 2016, uz slogan: "Svi znaju ko je pobedio. Ali retki znaju kako".

Kreatori filma nisu mogli da izaberu bolji trenutak za prikazivanje te dvosatne političke drame, piše N1.

Sporazum koji je postigla britanska premijerka Tereza Mej sa EU doći će na glasanje u britanski parlament polovinom januara, što znači da se radi o idealnom trenutku da se ispriča kako je sve počelo, kažu oni.

"Verujem da umetnost, pozorište i priča, imaju uz zabavnu ulogu i onu građansku", rekao je 37-ogodišnji scenarista Džejms Grejem prilikom pretprojekcije filma.

"To nam može pomoći da razumemo šta se događa u ovom trenutku na jedan drugačiji način nego što to čine novinarstvo i društvene mreže", dodao je.

Benedikt Kamberbač, poznat po interpretaciji Šerloka Holmsa u seriji BBC-a, tumači lik Dominika Kamingsa, direktora "Vote Leave", grupe koja je vodila zvaničnu kampanju za izlazak iz Unije.

Kamings je pristao da se sastane s Kamberbačom i oni su imali dugi razgovor, kazao je Grejem.

Malo poznat široj javnosti, Dominik Kamings imao je ključnu ulogu u kampanji, pogotovo u tome što je insistirao da se vodi na društvenim mrežama, a ne kao tradicionalna predizborna kampanja.

Grejem je rekao da je izabrao da akcentuje strategije referenduma i ljude za koje se nikad nije čulo, jer smatra da su oni bili odlučujući.

Taktike pristalica Bregzita minuciozno su analizirane u filmu, posebno zavaravajući slogani i ciljane političke reklame. Ipak, Grejem je rekao da nije želeo da donosi presudu o strategijama pristalica Bregzita.

Među osobama oslikanim u filmu su i Boris Džonson i Najdžel Faradž, dva ključna borca za Bregzit, kao i poslovni čovek Ejron Bank, koji je obilno finansirao.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE