Obrenovac, 22.08.2019

BANDITI U POTRAZI ZA MAMOM (VIDEO)


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.11.2018.
Debitantski film Koste Ristića od večeras u bioskopima

Foto:Promo
Ova projekcija označiće i početak redovne bioskopske distribucije ovog filma, čiji je nastanak podržao i Filmski centar Srbije. Distributer je Megacom Film MCF.

O svom prvom dugometražnom filmu, Ristić kaže: „Ovaj film-igra bavi se opštim egzistencijalističkim i socijalnim temama kroz naivnu prizmu svojih tomsojerovskih junaka. To je priča o odrastanju i slobodi“.

Dok tragaju za mamom koja ih je napustila Kristijan, Edi, Emran i Sunita ulaze u svet ulice, gde nalaze slobodu. Postaju deo ulične džeparoške bande oko koje se za prevlast bore Buca i Emanuel Baljea. Ulica je slepa, pa bandu u akciji hvata policija. Kristijan uspeva da se izvuče, ostaje sam i mora da oslobodi braću i sestru iz Doma. U svojoj filmskoj avanturi Kristijan pokušava da iskoči iz carstva nužnosti u carstvo slobode.

Režiju i scenario potpisuje Kosta Ristić, a uz Minu Stojadinović, Ristić je i producirao film. Koproducenti su Ivica Vidanović i Miloš Ivanović. Ristićevi ključni kreativni saradnici na ovom projektu su direktorka fotografije Milica Drakulić i montažerka Jelena Maksimović, kao i Mićun Jauković i Dako Puač, zaduženi za dizajn i montažu zvuka. Muziku su komponovali i izvode Kheirawi & The Shamasass. Za kostime su bile zadužene Miljana Ljubičić i Tijana Topić. Scenografija je delo Emilije Orlić i Tamare Rakić.

Uloge “bandita” iz naslova tumače: Kristijan Garip, Edin Arifi, Sunita Garip i Emran Garip, dok su epizode odigrali Đorđo Ivanović, Simbad Beriša, Emina Dema, Dina Arifi, Robert Masini, Emanuel Šerifović, Senad Đorđević i Jašar Širzad. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti, u koprodukciji sa Cinnamonom i Platformom. Filmski centar Srbije podržao je projekat Ristićevog filma 2015. godine, na konkursu za studentski film.

Ovaj je film na FEST-u 2018. osvojio tri nagrade – nagradu žirija reditelju Kosti Ristiću, nagradu za najbolji debi glavnom glumcu Kristijanu Garipu, kao i Politikinu nagradu „Milutin Čolić“ za najbolji film. Banditi u potrazi za mamom traju 70 minuta.

Kosta Ristić je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti 2014. godine, gde je 2016. završio i master studije filmske i TV režije. Ristić je poznat po svojim kratkim studentskim igranim i dokumentarnim filmovima (Dijamant za Baja Kaliforniju, Ruža vetrova), koji su sa uspehom prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima. Ristić je u martu 2017. na Kubi pohađao filmsku radionicu Vernera Hercoga, tokom koje je snimio kratkometražni film Dve otadžbine (Dos patrias), koji je iste godine prikazan na Kanskom filmskom festivalu u selekciji „ACID Cannes“. Banditi u potrazi za mamom su njegovo prvo dugometražno ostvarenje i ujedno njegov diplomski master film.

Premijera filma zakazana je za večeras u 19 časova u Kombank dvorani.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE