Obrenovac, 21.10.2019

KLASIČAN ROK DOBIJA NOVO ZNAČENJE


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2019.
Muzikon na Kolarcu 21. februara

Foto:Promo
Orkestar Muzikon, koji ovaj put predvodi Peter Breiner, nastavlja "Level Up!" sezonu u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, koncertom "Level Up No.2", sa temom "Rock & Classic" koji će se održati 21. februara u 20 sati.

Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje, budući da će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova u aranžmanima napisanim za klasične instrumente.

Orkestar će ovom prilikom izvoditi pesme Bitlsa, Led cepelina i Kvina. Muzikon je više puta nastupao u okviru projekta Kvin simfoni akustik – koji pored orkestra čine hor i Kvin rial tribjut bend, dok “Beatles go Baroque” i klasične verzije Led cepelina izvode prvi put.

Peter Breiner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista koji je snimio preko 150 albuma kao dirigent i pijanista.

Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima, kao što su barokne verzije pesama Bitlsa i Elvisa Prislija. 2004. je snimio sve nacionalne himne sveta koje je Atinski olimpijski komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na olimpijskim igrama. Njegov trostruki CD “Janacek Operatic Suites” je jedan od top-10 klasičnih CD-ova 2009. godine. Trenutno živi i radi u Njujorku.

Kamerni orkestar Muzikon je multimedijalni je umetnički sastav iz Beograda, koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva.

Uz klasični repertoar, Muzikon razvija i izvodi drugačije projekte, bilo kroz program, ili način izvođenja koncerta. Pored koncerata, aktivnosti orkestra Muzikon podrazumeju i brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati do završetka sezone u maju 2019.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE