Obrenovac, 26.04.2019

Tolkindan u Božidarcu


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 09.06.2018.
Tolkindan 2018, tradicionalni festival udruženja Valinor, održava se danas u Kulturnom centru Božidarac u Beogradu

Foto:Promo
Ovogodišnju manifestaciju organizuje Valinor sa udruženjem Autostoperski vodič kroz fantastiku, tematski će uglavnom biti posvećena radu čuvenog engleskog pisca Dž. R. R. Tolkina, autora jedne od najpopularnijih književno-filmskih franšiza („Hobit“ i „Gospodar prstenova“) i utemeljitelja žanra moderne epske fantastike. 

Na pravom festivalu fantastike, koji traje od 13 do 20 sati organizovane su tribine na kojima će se, iz različitih uglova, govoriti Tolkinu i njegovom delu. Posetioci će moći da čuju kako je prevoditi Gospodara prstenova ili tribinu o ulozi ženskih likova u Tolkinovom delu. Organizovane su i promocije novih knjiga nekih od najaktuelnijih domaćih pisaca fantastike. 

Pripremljeni su i različiti sadržaji za najmlađe: radionice za male kuvare i izradu štitova zatim „potraga za blagom“, plesni i muzički nastupi, streličarstvo, mačevanje.... 

Program za mlade podrazumeva kvizove i kosplej takmičenje. Na Festivalu će biti dodeljene i nagrade za najbolje likovne i literarne radove koji su pristigli na konkurse sa temom Tolikin i njegovo delo za decu i odrasle.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE