´╗┐ Tolkindan u Bo┼żidarcu

Obrenovac, 19.08.2018

Tolkindan u Bo┼żidarcu


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 09.06.2018.
Tolkindan 2018, tradicionalni festival udru┼żenja Valinor, odr┼żava se danas u Kulturnom centru Bo┼żidarac u Beogradu

Foto:Promo


´╗┐

Ovogodišnju manifestaciju organizuje Valinor sa udru┼żenjem Autostoperski vodi─Ź kroz fantastiku, tematski ─çe uglavnom biti posve─çena radu ─Źuvenog engleskog pisca D┼ż. R. R. Tolkina, autora jedne od najpopularnijih knji┼żevno-filmskih franšiza („Hobit“ i „Gospodar prstenova“) i utemeljitelja ┼żanra moderne epske fantastike. 

Na pravom festivalu fantastike, koji traje od 13 do 20 sati organizovane su tribine na kojima ─çe se, iz razli─Źitih uglova, govoriti Tolkinu i njegovom delu. Posetioci ─çe mo─çi da ─Źuju kako je prevoditi Gospodara prstenova ili tribinu o ulozi ┼żenskih likova u Tolkinovom delu. Organizovane su i promocije novih knjiga nekih od najaktuelnijih doma─çih pisaca fantastike. 

Pripremljeni su i razli─Źiti sadr┼żaji za najmla─Ĺe: radionice za male kuvare i izradu štitova zatim „potraga za blagom“, plesni i muzi─Źki nastupi, streli─Źarstvo, ma─Źevanje.... 

Program za mlade podrazumeva kvizove i kosplej takmi─Źenje. Na Festivalu ─çe biti dodeljene i nagrade za najbolje likovne i literarne radove koji su pristigli na konkurse sa temom Tolikin i njegovo delo za decu i odrasle.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE