Obrenovac, 25.04.2019

Yo La Tengo po prvi put u Beogradu


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2018.
Decenijama su sinonim za indi rok muziku, postoje preko 30 godina, imaju preko 10 albuma...

Foto:Promo
Yo La Tengo su već decenijama sinonim za indi rok muziku, postoje preko 30 godina, imaju preko 10 albuma, održali su hiljade koncerata, važe za jedan od najboljih bendova uživo, a u Srbiji sviraju prvi put 12. maja u Domu omladine Beograda sa početkom u 20 časova.

Evropski deo turneje, trio iz Hobokena započeo je svirkom u Dablinu, zatim su se ređali nastupi u po Velikoj Britaniji (Glazgov, Mančester, Birmingem, Lids, London), Amsterdamu, a u toku je mini turneja po Nemačkoj, nakon koje će se preseliti u regionalne okvire. 

Bend će u subotu, 12. maja nastupati u Beogradu i ovo će, pored zagrebačkog koncerta koji je na programu dan ranije, biti jedini njihov nastup u čitavom regionu. Posle Budimpešte, 13. maja uslediće niz svirki po zapadnoj Evropi, da bi se poslednjeg dana maja otisnuli na severnoamerički kontinent. 

U Evropu se vraćaju sredinom jula kada će održati niz festivalskih svirki, a nakon toga putuju u Japan gde imaju tri zakazana nastupa. 

Sam koncept predstojećeg nastupa sastojaće se iz dva seta, prvi, nešto tiši u trajanju od 45 minuta, nakon čega će uslediti pauza, da bi se zatim nastavilo sa drugim, bučnijim setom koji će trajati između 70 - 75 minuta. Nakon regularnog dela koncerta predviđen je petnaestominutni bis. 

Satnica: 

19:00 Ulaz 

20:00 - 21:00 Prvi set 

21:15 - 22:30 Drugi set 

Bis 

Prošlog meseca, trio iz Hobokena objavio je petnaesto studijsko izdanje u karijeri “There’s a Riot Going On” za Matador Records. Novi album nasleđuje ploču “Stuff Like That There” iz 2015., međutim, tehnički ovo je prvo izdanje sastavljeno isključivo od autorskih pesama nakon izdanja “Fade” iz 2013. godine. 

Uprkos ograničenom uspehu u mejnstrimu, Yo La Tengo su nazvani “najvažnijim bendom kritičara” i uživaju kultni status među fanovima. U gitarskoj indi muzici ćete teško pronaći grupu koji zvuči toliko prirodno i kada svira džez, elektroniku, bosanovu, pop, soul i pank. Drugi bendovi pričaju kako se konstantno menjaju i eksperimentišu sa zvukom – Yo La Tengo ne pričaju, oni to rade. 

Ulaznice za beogradski koncert mogu se nabaviti na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a i u FELIX Shop, TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12 – 20h).

Cena ulaznica iznosi 2800 dinara, dok će na dan svirke za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 3200 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE