Obrenovac, 22.05.2019

Sastav 'Divanhana' i Suzan Kardeš na otvaranju festivala 'Todo Mundo' (VIDEO)


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 10.07.2018.
Sedmo izdanje beogradskog world music festivala 'Todo Mundo' počeće 30. avgusta

Foto:Promo
Ovogodišnje, sedmo izdanje beogradskog world music festivala "Todo Mundo", počeće 30. avgusta (20.30) u Dvorani Kolarčeve zadužbine nastupom sarajevske sevdah atrakcije Divanhana.

Njihova gošća će biti poznata turska pevačica i glumica Suzan Kardeš, sa kojom su nedavno objavili zajednički album simboličnog imena "Kardeş" (što znači "stariji brat" na turskom).

Nakon objavljivanja albuma "Zukva" i "Live in Mostar", sastav Divanhana je širom Evrope održao preko 120 koncerata, otpočevši u istom periodu saradnju sa turskom pevačicom, čiji se lik i glas mogu čuti i u popularim turskim serijama.

Posle uspešnog koncerta u Istanbulu i objavljivanja albuma u zemljama bivše Jugoslavije i Turskoj, održali su u BiH četiri rasprodata zajednička nastupa.

Divanhana se sa zadovoljstvom vraća u Kolarac, koji su pre dve i po godine podigli na noge. Na koncertu će biti predstavljen novi album sa 10 numera, a iz Turske će, uz pevačicu, doći i virtuozni klarinetista Junus Emre Elek. Predgrupa će biti mađarski sastav "Csangallo", koji spaja muziku Čango Mađara sa zvucima Balkana.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 800 i 1.000 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE