Obrenovac, 25.08.2019

KRAJ SNIMANJA NA KRFU


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 10.10.2018.
Srce dali za KRALJA PETRA

Foto:Promo
Snimanje filmsko-istorijskog spektakla i serije "Kralj Petar Prvi" je, nakon šest meseci, završeno.

U furioznom ritmu, glumci predvođeni rediteljem Petrom Ristovskim, snimili su ključne, potresne scene na autentičnim prostorima na Krfu, gde se srpska vojska iskrcala pre 100 godina, ali gde je i počeo njen oporavak i priprema za trijumfalni povratak u Srbiju.

Reditelj Petar Ristovski je rekao da je snimanje na Krfu za njega bilo potresno suočavanje istorije sa mojom filmskom verzijom.

- Mislim da smo oslobodili emociju koja će biti dirljiva. Naši filmski junaci, počev od kralja Petra koga tumači moj otac, pa preko ostalih, bili su nadahnuti autentičnim ambijentima, a ja sam inspirisan njihovom igrom i zalaganjem stotinama statista. Zaista, potresno kolektivno sećanje - rekao je reditelj Petar Ristovski.

Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu, koje je predvodio omiljeni srpski kralj, a prema motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića, biće premijerno prikazan 5. decembra u Beogradu, u Sava centru i Kombank areni.

Filmska ekipa, koju je činilo više od 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je više od šest meseci, sa ukupno 106 snimajućih dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama i u objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Sokogradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima, i na Krfu.

U snimanju filma i serije "Kralj Petar Prvi" učestvovali su Vojska Srbije i MUP Srbije, a za potrebe snimanja pravljeni su specijalni komadi oružja i topovi.
Lazar Ristovski, glavni producent i glumac, rekao je da su ova uloga, kao i ceo film po mnogo čemu za njega najvažniji u životu.

- Važan zbog teme i veličine projekta, a takođe i po emotivnosti, jer je ovo debitantski film mog sina Petra. On je takođe i čitanka, bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a bogami, i rediteljski zanat. Ovo je film koji svaki Srbin mora videti jer se tiče njegovog dede, pradede ili čukundede, koji su ostavili svoje kosti na ceru, Kolubari, Kajmakčalanu. Već sam rekao da je ovo i možda moj poslednji film i siguran sam da će on biti upamćen po mnogo čemu, a najviše, siguran sam, po kvalitetu. Videćete, ovo je ostvarenje za pamćenje - kazao je Lazar Ristovski i dodao da su članovi ekipe srce dali za ovaj projekat.

Ovaj veliki filmski spektakl, u godini kada se u svetu obeležava 100 godina od pobede saveznika u Prvom svetskom ratu, biće najveća srpska posveta i podsećanje na herojske dane našeg naroda i njegove borbe za slobodu, a prema rečima Lazara Ristovskog, film "Kralj Petar Prvi" i jeste napravljen u slavu Srbije i patriotskog osećanja srpskog naroda, koje je jedno vreme bilo potisnuto i negativno konotirano.

Glumačku ekipu, pored jednog od naših najboljih glumaca, Lazara Ristovskog, koga ćemo gledati u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, popularni Radovan Raša Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović igra princa Đorđa, a uloge u filmu još tumače i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Vidimo se 5. decembra na premijeri!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE