Obrenovac, 13.07.2020

NOVA DOMAĆA DRAMA JE SPREMNA ZA PRVE GLEDAOCE (VIDEO)


Izvor: B92/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.09.2019.
Film 'Pijavice' od 19. septembra u bioskopima

Foto:Promo/IMDb
Od reditelja čuvenih filmskih naslova "Vizantijsko plavo", "Bumerang" i "Diši duboko" Dragana Marinkovića, 19. septembra u bioskope stiže domaća drama "Pijavice", o večnoj temi neuništivosti špijunaže i njenom opstanku svuda i za sva vremena.

Uvek motivisan književnim delima i istaknutim piscima reditelj i scenarista Dragan Marinković i ovaj put se okreće literaturi kao osnovi za snimanje dobre drame.

Zajedno sa scenaristom Dušanom Spasojevićem, podstaknut istoimenim romanom Davida Albaharija koji je i koscenarista na filmu, Marinković snima ostvarenje prateći temu koja opravdava floskulu "jednom agent - uvek agent".

Film "Pijavice", premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u, posebno je privukao pažnju američke javnosti koja je, na nekim od svojih festivala film i nagradila.

Na 19. "Beverly Hills Film Festivalu” od strane desetočlanog specijalnog žirija film "Pijavice" proglašen je za najbolji igrani film.

Na 52. Houston International Film Festival film je dobio "Platinum Remi Award" za film i "Gold Remi Award" za kameru.

Dragan Marinković kaže da mu nagrada veoma znači.

"Kada vam nagradu dodele ljudi, prilično značajni u svetu filma, koje ne poznajete, a sve se dešava na završnoj večeri u prisustvu dve stotine ljudi u hotelu “Ruzvelt” u LA gde su dodeljivani prvi Oskari, to ipak nesto znači", rekao je producentima Marinković.

Ostvarenje, koje je snimano u Beogradu, Istri i "negde u svetu" kao što se u filmu kaže, predstavlja malu jevrejsku priču s kraja 20. veka na trusnom području Balkana.

Glavni junak, poznati književnik Petar Mirić, koji je iz patriotskih razloga bio deo “tajne službe”, želi da se vrati normalnom životu.

Glavna uloga pripala je Nikoli Đuričku, a u ostalim ulogama igraju Lazar Ristovski, Iva Mihalić, Tihomir Stanić, Marijana Janković, Toni Mihajlovski, Petar Božović, Ana Sakić i drugi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE