Obrenovac, 25.08.2019

The Handsome Family u oktobru u Beogradu (VIDEO)


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 13.09.2018.
Poznati američki sastav održaće prvi koncert u Srbiji 17. oktobra u Domu omladine Beograda

Foto:Printscreen
Poznati američki sastav The Handsome Family, široj javnosti poznat po muzici za svetsku hit kriminalističku seriju “True Detective“, održaće prvi koncert u Srbiji 17. oktobra u Domu omladine Beograda, koji je i organizator ovog ekskluzivnog gostovanja.

The Handsome Family se smatraju rodonačelnicima i kod nas popularne “Amerikane“, kao i autorima nekih od najpopularnijih i najlepših pesama ovog žanra. Tokom dvadesetpetogodišnje karijere, sastav koji vode muž i žena, Bret i Reni Sparks, kreirao je jedinstveni kantri-noar zvuk i stvorio muziku koja pretvara pejsaž svakodnevice modernog života u mesto sa misterioznim predznakom.

Radnje pesama grupe The Handsome Family odvijaju se na parkinzima, u hipermarketima, ispod nadvožnjaka i na aerodromima, uobičajenim mestima na kojima se njihovim junacima dešavaju čudesne stvari.

Bretova muzika oslanja se na bogatstvo klasičnih uzora, od Baha i Brehta preko Boba Dilana do Bitlsa, dok Reni ističe da je njihov stil “slikanje rečima”, kojim stvaraju onaj specifičan, gorko-slatki ambijent kompozicija, po kojem su The Handsome Family postali poznati. Kao što je slavni kritičar Grajl Markus rekao: “Njihov nadrealizam svakodnevice nema pandana u savremenom pisanju.”

Tokom leta i jeseni bračni par Sparks napraviće pauzu u radu na jedanaestom albumu, kako bi odsvirali turneju posvećenu dvadesetogodišnjici izlaska njihovog revolucionarnog, trećeg albuma “Through the Trees”. Magazin “Mojo” uvrstio je tu ploču u jedno od 10 ključnih izdanja Amerikana zvuka svih vremena.

Interesantno je da su ovu, danas legendarnu, ploču snimili na opremi koju im je pozajmio sjajni Džef Tvidi (Uncle Tupelo, Wilco…), gost na nekoliko numera kao gitarista i vokal.

Koncerti grupe The Handsom Family su poznati po opuštenoj atmosferi – pesme koje sviraju mogu biti mračne, ali raspoloženje na bini je uvek dobro. Bret, sa svojim harizmatično dubokim, rezonantnim glasom i ogromnom bradom, na svim nastupima je moćna pojava u centralnom delu scene. Reni peva i svira bendžo, citru i ukulele-bas, uz specifične najave numera, uvodne priče koje često daju pesmama posebnu atmosferu.

Na predstojećim koncertima pridružiće im se Aleks Mekmejhon (gitare, klavijature) i Džejson Tot (bubnjevi, klavijature, sempler).

Ovih dana, pored fanova i redovne publike, na njihovim koncertima može se videti i mnoštvo novih lica, zahvaljujući numeri “Far From Any Road”, koja je postala globalni hit nakon što je iskorišćena kao glavna muzička tema u prvoj sezoni popularne serije “True Detective”. Interesantno je da se ova pesma mogla čuti i sa razglasa u dvoranama pre početka koncerata Guns’N’Roses i Brusa Springstina, a često je puštaju i u poluvremenu utakmica hokeja u Americi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE