Obrenovac, 25.04.2019

Da li znate?! Miljenik ljubitelja SRPSKOG FILMA je u isto vreme REKORDER SVETSKIH PRVENSTAVA U FUDBALU!


Izvor: Srbija Danas | Obrenovac, 14.06.2018.
Ko njega može da ne voli

Foto: Srbija Danas
"E, a pita ga brica: "Bati, kako ćemo?" A on - pokaže na meene..."

Car kakav jeste, legendarni argentinski fudbaler Gabrijel Omar Batistuta sigurno bi bio ponosan kada bi znao da dve ponajbolje srpske komedije s početka 21. veka imaju veoma snažne omaže njegovom liku i delu. 

Naime, prvo je u delu Miroslava Milinkovića "Mrtav 'ladan" iz 2002. godine Srđan Žika Todorović, koji igra lik Kize, ceo film proveo noseći Batistutin dres iz perioda kada je "Kralj lavova" igrao za Romu. Na osnovu broja na dresu (18) jasno je da je u pitanju Batistutin dres iz prve sezone među Rimljanima, pošto je u drugoj preuzeo brojku 20 na dresu iz razloga jer je to bio njegov broj postignutih golova u debitantskoj godini kada je Roma i osvojila Skudeto.

Dve godine kasnije, u kultnoj komediji Raše Andrića "Kad porastem biću Kengur" odigrao se još snažniji momenat, a u pitanju je naravno scena kada Peđa Bjelac (Baron) u kladionici priča anegdotu o upoznavanju velikog centarfora u firentinskom frizeraju, i to sa takvim efektom da sada u Srbiji trenutno ima možda 3-4% ljudi koji ne znaju svaku njegovu reč napamet.

Inače, Gabrijel Batistuta pored svih velikih priznanja i nažalost ne previše trofeja koje je uzeo u karijeri, kao i činjenice da je bio zaštitno lice najjače lige sveta '90-ih godina, takođe je rekorder Svetskih šampionata. Bati je naime jedini igrač koji je postizao het-trikove na dva različita Mundijala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE