Obrenovac, 11.07.2020

NOVA SEZONA 'PREDSTRAŽE' SNIMLJENA U SRBIJI


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.07.2019.
Slovenski kostimi u američkoj seriji, a glavnu ulogu igra srpska glumica

Foto:Aleksandar Letić
Nakon filma "Plen" u Beogradu je kompletno snimljena i druga sezona serije "Predstraža".

I u nastavku pratimo Džesiku Grin, koja se vraća kao Talon, jedina preživela iz rase "Crne krvi", koja mora da ovlada novim moćima da bi spasla svet.

Za snimanje su korišćene brojne lokacije Beograda i okoline, ambijent tvrđave Kalemegdan, kao i kompleksan studijski set u Šimanovcima. U snimanju druge sezone učestvovali su brojni lokalni filmski stvaraoci, među kojima je glumica Jelena Gavrilović, koja tumači jednu od novih glavnih uloga, isceliteljku Sanu Vasić.

- Otišla sam na kasting za jednu malu ulogu, a dobila drugu - nešto potpuno veće. Uopšte to nisam očekivala i jako mi je drago, neverovatno sam počastovana. Imamo fenomenalne filmske radnike i fantastičnu zemlju, koja može da ponudi i mnogo toga za snimanje. Mislim da je to jako dobar posao, koji se sve više uzima maha, i drago mi je da strane produkcije sve više dolaze u Srbiju. Ovo je šansa za naše glumce i važno je da se na taj način Srbija bolje pozicionira na mapi filmskih destinacija - izjavila je Jelena.

Kostimograf serije je Ivana Vasić Ingliš, koja je unela slovenske motive u kostime novih likova.

- Serija je po žanru epska fantastika. U priču ulaze nova kraljevstva i narodnosti, pa sam to iskoristila da ih prikažem kroz staroslovensku ikonografiju. Kostimi nemaju veze s "Nemanjićima". Na neki način ovo je "Igra prestola" za decu i više porodična avantura - kaže Ivana za Kurir.

U epizodnim ulogama gledaćemo i Dragana Mićanovića (kapetan Orlik), Miloša Timotijevića (Varlek), Nikolu Šurbanovića (Merik), Nikolu Rakočevića (Brogan), Jelenu Stupljanin, Ivana Ivanova, Marka Stojanovića, Mladena Andrejevića i mnoge druge. Veći deo scena sniman je tokom zime, pa su vitezovi obučeni prikladno vremenskim prilikama.

- Želja producenta je bila da varvari budu obučeni kao gladijatori. Snimali smo tokom zime, pa sam im dala izmišljene kozake, što je ispalo super. Za Amerikance je ta ikonografija potpuno nova - objašnjava Vasićeva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE