Obrenovac, 16.06.2019

Premijera filma 'Kralj Petar Prvi' odložena za 5. decembar


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2018.
Premijera filma 'Kralj Petar Prvi' reditelja Lazara Ristovskog, ranije najavljena za 11. novembar, pomerena je za 5. decembar, saopštili su producenti

Foto:Promo
Zbog obimnosti i velikih zahteva produkcije tokom završnih scena i celokupnog postprodukcionog procesa, pomeranje premijere filma bilo je neizbežno, navedeno je u saopštenju.

Ekipi filma preostalo je nekoliko snimajućih dana na ostrvu Krf, u Grčkoj, ali je zahtevna podukcija upravo tih scena usporila ranije dogovoren ritam snimanja.

"Scene koje bi trebalo da snimimo na Krfu najznačajnije su za naš film i prikazivaće ponovno rađanje države Srbije posle ogromnih gubitaka. One su najvažnije, ali su istovremeno produkcijski najzahtevnije i najskuplje u filmu i potrebna su nam dodatna sredstva", kaže Lazar Ristovski, glavni producent i glumac u filmu "Kralj Petar Prvi".

Ristovski je naglasio da žele da naprave film u potpunosti dostojan velike tragedije srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.

"Imamo veliku odgovornost prema filmu koji je jedan od najvećih istorijskih spektakla sniman na našim prostorima, i ne želimo da nešto nedostaje", dodao je.

Film "Kralj Petar Prvi" po motivima romana Milovana Vitezovića "Čarape kralja Petra", dugo je pripreman, s pažljivo odabranom mladom glumačkom ekipom i sniman više od tri meseca.

Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra Prvog Karađorđevića, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski i drugi.

Karte za premijeru mogu se zameniti ili vratiti na istom mestu na kome su kupljene.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE