Obrenovac, 24.08.2019

Teatar iz Sankt Peterburga u Ateljeu 212


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 15.09.2018.
Predstava 'Duga božićna večera' Dramskog teatra na Vasiljevskom biće odigrana u četvrtak, 20. septembra, na sceni 'Mira Trailović' u Ateljeu 212

Foto:Promo
Režiju potpisuje Ruslan Nanava, a igraju Tatjana Kalašnikova, Svetlana Ščedrina, Arsenij Micik, Asija Iškinina, Bulat Šamsutdinov, Nikita Čekanov, Roman Zajdulin i Ana Zaharova.

Autor komada je poznati američki dramski pisac i kritičar Tornton Vajlder. Objavio je 13 pozorišnih komada, među kojima je i “Duga božićna večera”, napisana 1931. godine.

U ovom delu, kao i u mnogim drugim, Vajlder je pokušao da prodre do tajnog smisla bitisanja, da shvati uzročno-poslednične veze ljudskog opstajanja.

Članovi mlade američke porodice Bajard okupljaju se oko velikog stola sa obaveznom pečenom ćurkom. Ova tradicija se nikada ne krši. Radnja skače od jednog Božića ka drugom, ljudi se rađaju, odrastaju, stare i umiru. Za devedeset godina se promenilo četiri generacije, ali porodično okupljane za stolom uvek je isto svakog Božića. Gledamo postepeno umiranje kuće.

Predstava traje dva sata i 15 minuta bez pauze.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE