Obrenovac, 18.06.2019

POSLE BRODVEJA EKVUS STIŽE I U BDP


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 15.11.2018.
Ćetković srpski Entoni Hopkins

Foto:Marina Lopičić
Krimi-dramu "Ekvus" Pitera Šefera o psihijatru i njegovom pacijentu - adolescentu koji boluje od patološke, religijske opsesije konjima, gledaćemo i na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Reditelj Marko Manojlović odlučio je da postavi čuvenu predstavu s Brodveja i da umesto Entonija Hopkinsa glavnu ulogu poveri Vojinu Ćetkoviću.

Komad je u Americi izveden više od 1.000 puta i nagrađen je Tonijem za najbolju dramu (1975). Godine 1977. reditelj Sidni Lamet snimio je ekranizaciju s Ričardom Bartonom u ulozi psihijatra.

Autorsku ekipu čine kostimograf Lana Cvijanović, scenograf Vesna Popović, kompozitor Samir Hodović, dok je za scenski pokret zadužen Damjan Kecojević. Pored Ćetkovića u ostalim ulogama su Miodrag Dragićević, Paulina Manov Đurđević, Nataša Marković, Ivan Tomić, Anka Gaćeša i Milica Tomašević.

Piter Šefer, jedan od najuticajnijih britanskih i svetskih dramatičara prošlog veka, dobro je poznat domaćoj publici najpre po komadu, filmu i svojevremeno kultnoj predstavi BDP "Amadeus".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE