Obrenovac, 23.03.2019

PIJANISTKINJA IZ KOREJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.05.2018.
Jorum Son sa Beogradskom filharmonijom

Foto:Promo
Korejska pijanistička zvezda Jorum Son nastupa sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Hauarda Grifitsa u petak, 18. maja, od 20 sati na Kolarcu.

Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje retko izvođeni Dvoržakov Koncert za klavir i orkestar, pored „Podnevne veštice“ istog kompozitora i Šubertove 3. simfonije.

Veoma popularna među internacionalnim orkestrima, Jorum Son redovno sarađuje i sa istaknutim dirigentima poput Valerija Gergijeva i Dmitrija Kitajenka. Umeće korejske umetnice nagrađivano je i na čuvenom konkursu Čajkovski, a pored toga što je hvali svetska kritika, uzbudlјivim nastupima privlači pažnju publike širom sveta.

Pred beogradskom publikom izvešće gotovo nepoznati Dvoržakov klavirski koncert, što izaziva veliku radoznalost i među muzičarima Beogradske filharmonije koji ovo delo izvode prvi put.

Program počinje “Podnevnom vešticom” Dvoržaka u kojoj oboa “glumi” neposlušno dete, a orkestar majku koja mu preti pričom o veštici. Dvoržak je i jedan od kompozitora koji se divio Šubertovom stvaralaštvu, čija Simfonija br. 3 kruniše program ovog koncerta Beogradske filharmonije. Sto ulaznica za stajanje mogu se kupiti sat vremena uoči početka na blagajni Kolarca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE