Obrenovac, 05.07.2020

NEOBIČNE IZLOŽBE I ZABORAVLJENI PROSTORI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.05.2019.
Sve je spremno za 16. Noć muzeja

Foto:Promo
“Noć muzeja” će danas od 16 časova do ponoći dočekati hiljade posetilaca širom zemlje, a samo u Beogradu svoja vrata otvoriće muzeji, galerije i brojne druge ustanove kulture na više od 60 lokacija širom grada.

Više od 40 gradova širom Srbije spremno je za manifestaciju koja, iz godine u godinu, dokazuje da interesovanje za kulturu, kvalitetne sadržaje i najbolji provod u muzejima ne jenjava.

Šesnaesta “Noć muzeja” ove subote poziva posetioce na neobične izložbe, susrete sa stranim i domaćim umetnicima i da zavire u neke nove i one pomalo zaboravljene prostore.

Priliku da svečano otvori ovogodišnju “Noć muzeja” u Beogradu dobio je veseo dečji DF hor predvođen Bojanom Vunturišević, koji će nastupiti ispred Paviljona “Cvijeta Zuzorić” u 15.45 časova.

Od neverovatnih ogledala i njihovih priča u Etnografskom muzeju, preko velike hipi izložbe o najpoznatijem rok festivalu Vudstoku u Galeriji ULUS-a, do provokativne postavke „Granice (ne)mogućeg - priče sa carine“ u Ustanovi kulture Stari grad, posetioce “Noći muzeja” u Beogradu očekuju najrazličitiji sadržaji podeljeni u nekoliko geografskih zona i tematskih celina. “Viasat History” turu “Neispričane priče" čine postavke koje posetioci mogu da vide premijerno ili isključivo u “Noći muzeja”.

Tako će posle četvrt veka u Muzeju Jovana Cvijića javnosti biti izložena dela čuvenog slikara Petra Dobrovića iz Legata Flegel, prvi put će u “Noći muzeja” kroz vođene ture Bitef teatar provesti posetioce „iza scene“ i “upoznati” ih sa svojom čuvenom osnivačicom Mirom Trailović, a premijerno za ovu priliku Fakultet muzičke umetnosti otvara svoja vrata široj javnosti i iz zaborava vraća u svojoj domovini nepravedno zapostavljenog srpskog kompozitora Petra Stojanovića.

Sa željom da umetnost i kulturu približe svojim najmlađim posetiocima, organizatori “Noći muzeja” pripremili su za njih posebno osmišljenu turu kroz muzeje i galerije, među kojima su Pedagoški muzej, Muzej afričke umetnosti, Paviljon “Cvijeta Zuzorić” i Zoološki vrt.

“Noć muzeja” će imati i svoj zvaničan afterparti u Dorćol Platzu, gde će se dobar provod nastaviti od ponoći do dva sata.

Sve posetioce uz pokazanu ulaznicu za “Noć muzeja” očekuje besplatno piće dobrodošlice, a za muziku će biti zadužen di-džej De Flow.

Cena ulaznica je u pretprodaji iznosila 450 dinara, dok ća danas karta koštati 500 dinara. Deca do pet godina ne plaćaju ulaznicu, a jedna karta važi za po jedan ulazak na sve beogradske lokacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE