Obrenovac, 25.04.2019

Objavljen prvi trejler za domaći film 'Psi umiru sami' (VIDEO)


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 18.07.2018.
Ova drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom, snimana je u Beogradu i na Tari

Foto:Promo/Noizz.rs
Distributerska kuća "Fame Solutions" objavila je prvi trejler koji najavljuje debitantsko ostvarenje reditelja i scenariste Nikole Petrovića "Psi umiru sami”, čija je premijera planirana za jesen.

Ova drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom, snimana je u Beogradu i na Tari.

Radnja prati Viktora, nekadašnjeg radnika programerske firme, koji napušta haotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana, tajnovita.

Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj koji od rutinskog posla, postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni.

Likovi su zasnovani na autoru filma, ali i na ljudima iz njegove okoline.

- Svi mi delimo neku zajedničku muku. Viktor je tajnoviti buntovnik. I ja kao autor i kao mlad čovek, gajim neku dozu bunta. Međutim, kako sazrevamo i rastemo, taj bunt jenjava. Naučimo da prihvatamo život onakvim kakav jeste, i ako ne možemo da promenimo kako svet funkcioniše, ali i te kako možemo da promenimo sami sebe, kao i to što nas čini srećnim. Ako bi svako od nas uradio to za sebe, možda bismo onda i uspeli da promenimo svet - kaže Petrović.

Autor koji je do sada radio samo kratke igrane filmove, bio je uporan da realizuje svoju ideju za film, uprkos problemima sa nedostatkom novca i, nakon tri godine snimanja, u tome i uspeo.

- Film je pre svega tu da bi ispričao interesantnu priču, a ne da bi poslao pretencioznu socijalno ili politički angažovanu poruku. Apsolutno postoji dublja poruka, ali ne želim da je potenciram - kaže Petrović.

Uloge u filmu tumače debitant Srđan Petrović, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srđan Žika Todorović, Nikola Šurbanović, Mina Obradović i Andrej Šepetkovski.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE