Obrenovac, 25.04.2019

VELIKA ČAST VELIKOJ GLUMICI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.07.2018.
Mileni Dravić uručen srebrnjak na Paliću

Foto:Tanjug/FEF Palić/Ivica Vojnić
Glumici Mileni Dravić, prvom laureatu nagrade "Aleksandar Lifka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji i počasnoj predsednici Saveta Festivala evropskog filma Palić, na Letnjoj pozornici uručen je srebrnjak povodom 25. izdanja palićkog festivala.

Direktor festivala Radoslav Zelenović rekao je da je mnogo toga iza njih, ali da je konstanta FEF od prvog dana bila Milena Dravić.

"Ona je u najkritičnijim godinama bila sa nama, krajem devedesetih i početkom novog milenijuma. Zasipala nas je svojom ljubavlju, pomogla nam da opstanemo i svojim profesionalizmom učinila da od male smotre dođemo prošle godine do titule najboljeg evropskog filmskog festivala", istakao je Zelenović.

Dravić, koju je publika na nogama pozdravila dugim i gromoglasnim aplauzom, zahvalila je Paliću i dodala da je srećna što je deo festivala, da je svim srcem radila da on opstane.

"Bila je to bitka, borba, ipak se uspelo. Srećna sam što sam ponovo ovde, sa publikom na Paliću, dugo se nismo videli, ovo je značajan dan za mene. Volim vas sve", rekla je Milena Dravić.

"Vi kao publika možete da pomognete da se ovaj festival i dalje razvija. Vi ste borci za umetnost i kulturu ove zemlje", poručila je Dravić okupjenima na Letnjoj pozornici koji su imali priliku da pogledaju i "Mali film o velikoj Mileni" reditelja Miloša Radovića.

U prostorijama Otvorenog univeziteta u Subotici otvorena je izložba fotografija "Milena" autora Maje Medić i Stefana Arsenijevića, koja svedoči o bogatoj karijeri Milene Dravić i predstavjena monografija koju je o divi jugoslovenskog i srpskog filma priredila Tatjana Nježić kao 22. knjigu u ediciji posvećenoj laureatima "Dobričinog prstena".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE