Obrenovac, 26.04.2019

Nataši Ninković uručena nagrada 'Žanka Stokić'


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 21.05.2018.
Glumici Nataši Ninković juče je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena nagrada 'Žanka Stokić' za zuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti.

Foto:Marina Lopičić
Obrazlažući odluku, predsednica žirija Milena Dravić je rekla da je na sceni Narodnog pozorišta utisnuta duša Žanke Stokić i da svaka glumica teži da u svojoj igri dostigne visoke standarde, etiku i estetiku, a Nataša je svojim radom to dostigla. 

Rediteljka Snežana Trišić je kazala da je Nataša spada u najintrigantnije glumice sa kojom je radila, kao i da je ona u njenim predstavama odigrala uloge od fabričke radnice do kraljice. 

Glumica Danijela Mihajlović je izjavila da su jako retke glumice koje su za 25 godina karijere prisutne i na pozorištu, filmu i seriji. 

"Za nju je gluma utočište u kojem diše punim plućima. Nekad mi se čini kao da joj život zavisi od toga i zato je posebna i dostojna ove nagrade", istakla je Mihajlović. 

Glumica Svetlana Bojković je rekla da "Nataša poseduje veliki glumački dar, radoznalost, sjajnu energiju, perfekcionizam, hrabrost, a uz to je i jako lepa". 

Glumac Miodrag Krstović je kazao da je Nataša pametna i darovita koleginica sa kojom je radio. "Ima veliki glumački dar, ali ima i dar da bude veliki partner, kada igram sa njom ja sam uvek bolji", izjavio je on. 

Nataša Ninković je prilikom uručenja rekla da joj to što drži nagradu "Žanka Stokić" pokazuje da ima smisla to što radi. 

"Uvek sam se čudila dobitnicima Oskara što se onoliko tresu, a ja se tako osećam. Tresem se, plakala bih i zahvalila bih se svima sa kojima sam delila i najmanje glumačke trenutke i na sceni i ispred kamere i iza nje", kazala je Ninković. 

Priznanje za najbolje žensko glumačko ostvarenje sastoji se od novčanog iznosa, plakete i statue vajara Milivoja Bogosavljevića. 

Dodeli nagrade prisustvovali su između ostalih i glumci Dara Đokić, Milica Mihajlović, Nebojša Milovanović, Tamara Krcunović, Vesna Trivalić, Zdravko Šotra, Vuk Kostić. 

Nagrada "Žanka Stokić" ustanovljena je 2003. u Beogradu, na inicijativu glumice Mire Stupice. Zajedno sa "Dobričinim prstenom" predstavlja najvažniju nagradu koja se u Srbiji dodeljuje za glumačku delatnost.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE