Obrenovac, 16.07.2020

OBELEŽAVAMO SVETSKI DAN MUZIKE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2019.
Besplatni nastupi u centru Beograda

Foto:Printscreen
Svetski dan muzike i prvi dan leta, 21. jun, obeležava se besplatnim koncertima širom sveta. Praznik posvećen muzici proslavlja se i u Beogradu, a neki od besplatnih koncerata biće održani na platou ispred Kulturnog centra Beograd i na zidiću ispred Doma omladine Beograda.

Na platou ispred Kulturnog centra Beograd u 12 časova biće održan koncert omladinskog ansambla saksofonista “Banda saksofonista” koji čine učenici Osnovne i Srednje muzičke škole “Josip Slavenski”.

“Banda saksofonista” će nastupiti pod vođstvom profesora Milana Savića i izvešće popularnu muziku u aranžmanu za ansambl saksofona. Publika u centru Beograda imaće priliku da čuje dela Manćinija, Geršvina, Henkoka, a zvuci sastava “Eurythmics” i “Coldplay” na saksofonu obeležiće prvi dan leta u Beogradu.

Sastav čine Antonela Ilijić, Lazar Đorđević, Katarina Tolić, Mateja Blažić i Lazar Đurić, a već nekoliko godina nastupaju u okviru festivala Belgrade SAXperience.

Kao i svake godine, na Praznik muzike 21. juna, počinje letnja muzička sezona Doma omladine Beograda - popularni Koncerti na Zidiću, koji će se do septembra održavati subotom od 20 časova na Platou Milana Mladenovića.

Večeras od 20 časova će nastupiti Inspektor, član proslavljenog beogradskog hip-hop kolektiva Vatra. U subotu, 22. juna iz Austrije stiže Peter Zirbs, jedan od ključnih autora na tamošnjoj elektro sceni. Publici će predstaviti svoj solo album „What if we don’t exist?“ (Fabrique Records), u kojem na jedinstven način spaja elektroniku, minimalizam, eksperimentalnu i avangardnu muziku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE