Obrenovac, 25.04.2019

OVAJ FILM ĆE IMATI ROBOTA U GLUMAČKOJ POSTAVI


Izvor: vijesti.me,Lokalne novine | Obrenovac, 22.08.2018.
Sada se svi pitaju da li će roboti postati budućnost Holivuda...

Foto:Getty Images
Reditelj Toni Kej, najpoznatiji po filmu „American History X”, planira da angažuje robota sa veštačkom inteligencijom da igra u njegovoj predstojećoj komediji “2nd Born”.

Kej i producent Sem Koze traže način da zaobiđu kompjuterski generisane efekte u korist robota koji bi bio uvežban različitim tehnikama i angažovan kao glumac. Njih dvojica se nadaju da će i “Screen Actors Guild” priznati robota kao glumca.

“2nd Born” je nastavak filma “1st Born”, indi komedije koju je režirao Ali Atšani, a u kojoj su igrali Val Kilmer i Tom Berendžer. Kej se nada da će naučiti robota raznim glumačkim veštinama za potrebe njegovog filma.

Još nije poznato kako on namerava da ovo sprovede, logistički gledano, ali je reditelj u toj nameri vrlo ozbiljan. Malo je otkrivenih detalja, ali sigurno je da Keja i Kozea očekuje dosta posla kako bi omogućili robotu odgovarajući trening.

Što se ostatka glumačke ekipe tiče, očekuje se da se svi iz postave prvog filma vrate na veliko platno. Da li robot može biti bolji glumac od njegovih živih kolega ostaje da se vidi.

Ako ideja uspe o ubacivanju robota, vrlo je moguće da ćemo u bliskoj budućnosti videti robota među nominovanim za Oskara ili Zlatni globus, a Toni Kej bi moga da postane prvi u dugom nizu reditelja koji će da odluče da se umesto rada sa glumcima okrenu radu sa robotima.

Za sada nije poznato kada se može očekivati da se “2nd Born” pojavi u bioskopima.

Kejev film “American History X” je u vreme svog izlaska ‘98. izazvao kontroverze, pa je i sam reditelj tražio da se njegovo ime ukloni sa projekta zbog finalne verzije filma.

Kej je tokom karijere radio i spotove za muzičke zvezde kao što su Johny Cash i Red Hot Chili Peppers.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE