Obrenovac, 13.07.2020

VIRTUOZNI VIOLINISTA PRVI PUT U BEOGRADU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.07.2019.
Koncert Lajka Felixa u programu 'Toto Mundo' festivala

Foto:Depositphotos
World music festival "Toto Mundo" biće održan u Beogradu od 29. septembra do 3. oktobra, a publika će u tri sale imati priliku da čuje i vidi 9 koncerata, predavanja i izložbu fotografija, najavili su danas organizatori festivala.

Teško je izdvojiti najzanimljivija imena, ali "Todo Mundo" ove godine u fokusu ima mađarsku muzičku scenu i predstaviće dva sjajna benda. "Magos" neguje mađarsku tradicionalnu muziku Transilvanije, ali su i važan deo Tanćaz scene, a Babra je mladi sastav, okrenut južnoslovenskoj tradiciji, već su pokazali da su sjajni nastavljači onoga što je započeo "Vujičić ansabml" i kasnije "Sondorgo".

Lajko Felix, virtuozni violinista, Mađar rodom iz Srbije po prvi put će, sa svojim novim triom nastupiti u Beogradu. Njihov nastup u Dvorani Kolarčeve zadužbine, biće samo deo programa te večerii otvaranja festivala. Pre njih će nastupiti "Pjevačka družina Svetlane Pajić", koja će par sedmica pre ovog koncrta objaviti i svoj novi album tradicionalnih pesama.

Ovogodišnje izdanje karakteriše i prisustvo muzičara iz regiona, od kojih većina ima iskustvo "života i rada širom sveta". Dva dueta su prošlogodišnjim debi albumima skrenuli posebnu pažnju, pa su pozvani na festival.

Duo harmonikašice svetskog glasa Merime Ključo i pevačice moćnog glasa Jelene Milušić će nastupiti na zatvaranju, a norveški duo Daniel Lazar i Almir Mešković ustvari je samo po mestu rada norveški, njihova muzika je Balkan, odakle obojica potiču.

Odabir muzičara sa svetske scene je ovaj put pao na gruzpe koje deluju već niz godina, ali su njihovi prošlogodišnji albumidospeli na vrhovve top lista. Španska "Viguela"će nastupiti u Studio 6 Radio Beograda, a jermensko-turski trio Vardan Hovanišaian i Emre Gultekin već svojim postojanjem pokauju da muzika ne poznaje i ne priznaje barijere. Beogradsku muzičku scenu će predstavljati i grupa "Shira Utfila" "čije izvođenje sefardske muzike ima sve više poklonika i u Srbiji i u Evropi".

Ulaznice će se naći u prodaji od 25. avgusta, na blagajni Kolarčeve zadužbine i u SKC kafeu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE