Obrenovac, 25.04.2019

'Dovlatov' u užem izboru za najbolji evropski film (VIDEO)


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.08.2018.
Milan Marić i 'Dovlatov' sigurno koračaju ka vrhu

Foto:Printscreen
Evropska filmska akademija (EFA) je objavila da je film "Dovlatov", reditelja Alekseja Germana mlađeg u produkciji kuće Art & Popcorn i Miroslava Mogorovića, u užem izboru za nominacije u kategoriji evropskog dugometražnog igranog filma za 31. po redu nagrade Akademije.

Ovo je 6. po redu nominacija za filmove u čijem snimanju je učestvovala producentska kuća Art & Popcorn i Miroslav Mogorović.

"Dovlatov", sa našim glumcem Milanom Marićem u glavnoj ulozi, publika će moći da vidi u subotu od 20 časova u okviru Zemunskog otvorenog festivala, a od sledeće nedelje biće na repertoaru Bioskopa "Fontana".

Ove godine je u užem izboru Evropske filmske akademije 49 filmova, a nagrade će biti dodeljene u Sevilji 15. decembra.

"Dovlatov" je premijerno prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala, kada je naišao na pozitivne ocene filmske kritike.

Film je za prva četiri dana u bioskopima Rusije pogledalo više od 300.000 gledalaca. Radnja filma je smeštena u Lenjingrad, novembra 1971. godine.

Zvanični mediji redovno odbijaju ironične tekstove pisca Sergeja Dovlatova, kojeg igra naš glumac Milan Marić, jer njegov pogled na stvari i ljude nije poželjan.

I njegove kolege imaju slične probleme, među njima i Josif Brodski, koji beži iz zemlje.

Dovlatov Alekseja Germana mlađeg nastao je kao rusko-poljsko-srpska koprodukcija. Film je koproducirala beogradska kuća Art & Popcorn i Miroslav Mogorović, a podržao ga je između ostalih i Filmski centar Srbije.

U narednom periodu 3.500 članova Evropske filmske akademije glasaće za nominacije u svim kategorijama, a konačne nominacije će zvanično biti objavljene 10. novembra tokom Festivala evropskog filma takođe u Sevilji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE