Obrenovac, 22.08.2019

VEČE MUZIKE I ROMANTIČNIH STIHOVA


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2018.
Rade Šerbedžija i 'Zapadni kolodvor' 26. decembra u Beogradu

Foto:Promo
Poznati jugoslovenski glumac i umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom "Zapadni kolodvor" nastupiće 26. decembra u Kombank Dvorani s početkom u 20.30h.

Koncertom pod nazivom "Meni se dušo od tebe ne rastaje" Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova, a specijalni gost koncerta biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji, nakon koga 27. decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu.

Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu,Ričardu trećem) i počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi,U registraturi,Užička republika,Variola vera,Banović Strahinja,Una,Život je lep,Pre kiše i mnogi drugi).

Film "Oslobođenje Skoplja" je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija- Uživa i u porodičnom pozorištu Ulysses koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama „Promjenljivi „ i „Crno,crveno".

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i albuma uživo.

Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines,Ponekad dolazim,ponekad odlazim,Orihi orihi,Imam pjesm za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Prošle godine izdata je njegova knjiga "Poslije kiše"- nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila pod naslovom "Prije kiše".

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske,a u Čačku na blagajni Doma kulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE