Obrenovac, 14.07.2020

TRI PRIČE O OCU I SINU (VIDEO)


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.05.2019.
Film 'Između dana i noći' od 6. juna u bioskopima

Foto:Printscreen
Od crnogorskog reditelja Andre Martinovića stiže njegov prvi igrani dugometražni film "Između dana i noći", koji će se od 6. juna naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Premijera filma bila je na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu u takmičarskoj selekciji za najbolji debitantski film, dok je prvo prikazivanje u Srbiji bilo na ovogodišnjem FEST-u.

Scenario za film, u kojem se prepliću tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svetskog rata, vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije, napisao je sam reditelj Martinović, a film je snimljen u srpsko-crnogorskoj koprodukciji.

U svakoj od priča otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije. Odluke koje će morati da donesu, promeniće njihove živote zauvek.

"Podsticaj je došao iz stvarnosti, iz priče o bezuspešnoj potrazi jednog oca za sinom koji je nestao. U daljem 'kopanju' po materijalu, nailazili smo na detalje koji prevazilaze svaku fikciju, ali i izlaze iz okvira verovatnosti i nužnosti. Što nije dobro ni za film ni za stvarnost", rekao je Martinović

Film je prikazan na desetak festivala, a reditelj - ujedno i profesor podgoričkog Fakulteta vizuelnih umetnosti, okupio je poznatu glumačku ekipu, među kojima su Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski i drugi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE