Obrenovac, 31.05.2020

BESMISLENOST PRAVILA VOJNE BIROKRATIJE (VIDEO)


Izvor: Bosonoga Online,Lokalne novine | Obrenovac, 29.04.2019.
Pogledajte trejler za novu Klunijevu seriju...

Foto:IMDb
Hulu je objavio prvi trejler za limitiranu seriju „Catch-22”, koju je režirao i producirao Džordž Kluni (George Clooney).

Serija je adaptacija istoimenog satiričnog romana Džozefa Helera (Joseph Heller), i prati priču o vojniku u Drugom svetskom ratu koji se bori sa pravilima vojne birokratije.

“Kvaka 22’ je priča o američkom vojniku Josarijanu, kojem je jedini način da izbegne stalno povećanje broja misija kako bi bio oslobođen dužnosti da bude proglašen ludim, ali da bi dokazao da je lud mora izvršavati opasne misije, i to je apsurdna ‘Kvaka 22′, vojni podzakonski akt koji kaže da, ako učestvuješ u ‘letećim’ misijama – lud si, jer u suštini ne moraš; sve što treba da uradiš je da pitaš. Ali ako ne pitaš, onda si zdrav i moraš da letiš”, rekao je Kluni, koji je izvršni producent i reditelj dve od šest epizoda serije.

Preostale četiri epizode su režirali Elen (Ellen) Kuras i Grant Heslov. Scenario su potpisali Luk Dejvis (Luke Davis) i Dejvid Mišod (David Michôd).

“Mislim da se svi mi ponekada budimo u tom stanju opšte anksioznosti, a ovaj roman je divno pročišćenje u tom smislu”, rekao je Dejvis.

Kristofer Ebot (Christopher Abbott) tumači lik kapetana Joseriana, a njegovog komandanta, pukovnika Ketkarta, Kajl Čendler (Kile Chandler). Kluni je prvobitno trebalo da tumači Ketkarta, ali se odlučio za sporednu ulogu Šajskopfa.

Preostali deo glumačke postave čine Hju Lori (Hugh Laurie), Đankarlo Đanini(Giancarlo Giannini), Daniel Dejvid Stjuart (Daniel David Stewart), Rafi Gavron, Ostin Stouvel (Austin Stowell), Grejm Petrik Partin (Graham Patrick Martin) i drugi.

Svih šest epizoda će biti dostupne na Hulu servisu od 17. maja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE